Friday, 1 February 2013
Watermelon Cake
1 box white cake mix
1 (3 oz.) box of watermelon Jell-O powder (reserve 2 teaspoons for frosting)
1/2 cup watermelon puree
1/2 cup water
1/2 cup oil
4 eggs
1/2 cup mini semi-sweet chocolate chips (optional)
red food coloring
Waatlemoen Rice Krispie Malvalekker Lekkergoed
Ek sal die volgende resep gebruik, die wit malvalekkers se beslag sal ek groen kleur en die pienkes gebruik vir die binnekant. Druk dit in 'n rondekoekpan plat. Die swartpitte sal ek sommer 'n smartie gebruik.
60 ml botter
40 malvalekkers
1 tl vanilla geursel
6 kop Rice Crispies
60 ml botter
40 malvalekkers
1 tl vanilla geursel
6 kop Rice Crispies
'n Heerlike Skenkelpotjie
Vir 10 tot 12 persone
Gebruik ‘n no. 3 of no. 4 potjie.
- 2 kg lamskenkels
- sout en swartpeper na smaak
- 4 medium uie – opgekerf
- 4 knoffelhuisies – fyn opgekerf
- 2 x 410gm blikkie geskilde, opgesnyde tamaties
- 1 x 410gm blikkie “chick peas”
- 1 x 115gm blikkie tamatiepasta
- 1 groot botterskorsie, geskil en in blokkies gesny (Na gekerf moet dit ongeveer 800gm weeg)
Sjokolade-mueslistokkies
Ongeveer 20 blokkies
•600 g melksjokolade
•300 g (625 ml) muesli
•stokkies om in die sjokoladeblokkies te druk
•klein papierbakkies (soos vir muffins, net kleiner)
Thursday, 31 January 2013
Apple Tart
Ingredients
PASTRY:
750ml (3 cups) flour, sifted
Pinch of salt
60ml (4 Tablespoons) White Sugar
200g cold butter or brick margarine, cubed
1 egg
PASTRY:
750ml (3 cups) flour, sifted
Pinch of salt
60ml (4 Tablespoons) White Sugar
200g cold butter or brick margarine, cubed
1 egg
Uitsmijter
Maak 4 broodjies; vir 2 of 4 persone.
Hierdie is 'n Hollandse gereg, wat jy enige tyd van die dag kan geniet. Terwyl jy die eiers braai, smelt jy kaas bo-oor en eet dit dan op 'n broodjie met ham. As jy haastig (of lus) is, kan jy dit ook in 'n rolletjie maak en soos 'n burger verorber.
4 snye volgraanbrood
5 ml grasuie, fyngekap
5 ml aangemaakte / heelkorrelmosterd
15 ml smeermargarien
Knoffel, Kaas en Brood - Lekkerte vir 'n naweek tafel
Hierdie sal 'n treffer wees op enige tafel. Het sopas die resep van 'n vriendin gekry en MOES dit eenvoudig met julle deel want dit lyk ongelooflik. Dink net hierdie naweek se braaitafel met so 'n broodjie daarop.....hmmmmm heerlik.
Stuffed Italian Bread
This is Cheesy-Melty-Onion-Garlic-Love weekend.
1 Italian loaf, about 12 inches long
1 stick butter, melted
1/8 cup olive oil
3 tsp minced onion
2-3 cloves garlic, grated
1 tbsp dijon mustard
1 tbsp poppy seeds
3 tsp chopped parsley (add more if you wish)
1 ½ cup grated cheese
Kandelare vir die tuin
As jy erens 'n ou kandelaar het wat in die garage rondlê, of jy kan dalk een vir baie goedkoop by 'n vlooimark uitgrawe, kan jy ook 'n pragtige prentjie in jou tuin skep.
Ou kandelare kan geverf word (of sommer "spraypaint") en dan kan jy kerse daarop plaas om 'n wonderlike atmosfeer in die tuin of selfs braaikamer te skep. Geen elektriese bedrading is nodig nie, so dis 'n oulike projek vir enige iemand om aan te pak.
Wenke:
Ou kandelare kan geverf word (of sommer "spraypaint") en dan kan jy kerse daarop plaas om 'n wonderlike atmosfeer in die tuin of selfs braaikamer te skep. Geen elektriese bedrading is nodig nie, so dis 'n oulike projek vir enige iemand om aan te pak.
Wenke:
Tuin piekniek tyd
Somertyd is die ideale tyd om jou tuin te geniet en die vrugte te pluk van al die blommetjies en struike wat jy deur die jaar geplant het. Nou is die tyd om 'n heerlike piekniek of sommer buitelug aandete te geniet onder daardie skaduboom wat so mooi groei. (As jy nou nog nie 'n skaduboom in jou tuin het nie, plant een sodat jy volgende somer saam kan gesels.) Heerlike somersaande met kerslig buite - ai dit klink lekker.
Wednesday, 30 January 2013
Strawberries filled with Cheese-less Lime Cheesecake
makes about 20-25 strawberries
Ingredients
20-25 big strawberries
250 ml Orley Whip
½ of a 379 g tin condensed milk
zest and juice of 1 lime
Nektarien-, kaneel- en heuninghawermout
250 ml (1 koppie) water
90 ml oat bran (of hawermout)
knippie sout
knypie neutmuskaat
knypie kaneel
1 nektarien, sny in skyfies
5 ml heuning
Afdroogdoeke in die kombuis
Ek hoor baie keer mense kla oor vadoeke / afdroogdoeke wat nie skoon bly nie. (Veral in die werkplek of by 'n vakansiehuis is dit somtyds 'n groot probleem waar baie mense toegang tot een kombuis het.) Hier is 'n paar goeie en goue reëls om te volg om seker te maak jou afdroogdoeke bly mooi, netjies en kiemvry:
Om plante uit te plant: Binne- na buitenshuis
Wanneer jy klein plantjies (saailinge) by die kwekery koop, kom sommiges direk uit ‘n kweekhuis of hulle het vir ‘n lang periode dalk onder nette en in spesiale omstandighede gegroei by die kwekery. Nou plant jy hulle oor in jou tuin en skielik gaan die plantjies sommer net dood sonder verklaring. Of jy het ‘n plant wat jare lank in die huis gegroei het, maar nou moet hy tuin toe want die plant raak dalk al te groot of jy het net eenvoudig nie meer plek nie. Hoe nou gemaak?
Tiramisu-frambooskoek
Zetta Myburgh Pieterse
Deur Barbara Joubert, SARIE KOS Aug/Sep 2012
Dié Italiaanse nagereg bestaan uit sponsbeskuitjies wat in koffie gedoop is en dan in lae gepak word met ’n vulsel van mascarpone-kaas tussenin. Ek het dit omskep in ’n tiramisu-frambooskoek wat ideaal is vir spesiale geleenthede. Maak dit die vorige dag om seker temaak die koek stol goed.
(genoeg vir 8 – 10 (23 cm-groot koek))
(yskastyd: verkieslik oornag)
•sowat 22 boudoir-koekies(sponsbeskuitjies)
•2 rolkoeke
•200 ml room
Dié Italiaanse nagereg bestaan uit sponsbeskuitjies wat in koffie gedoop is en dan in lae gepak word met ’n vulsel van mascarpone-kaas tussenin. Ek het dit omskep in ’n tiramisu-frambooskoek wat ideaal is vir spesiale geleenthede. Maak dit die vorige dag om seker temaak die koek stol goed.
(genoeg vir 8 – 10 (23 cm-groot koek))
(yskastyd: verkieslik oornag)
•sowat 22 boudoir-koekies(sponsbeskuitjies)
•2 rolkoeke
•200 ml room
Tuesday, 29 January 2013
Eierbrood-ham-en-kaas-toebroodjies
'n Gewone ham- en kaastoebroodjie word in eier gedoop en gebraai totdat dit goudbruin is en die kaas uitlokkend smelt. Die oorspronklike Italiaanse weergawe hiervan word "mozzarella in carozza" genoem, wat mozzarella in 'n wa / voertuig beteken. Jy kan dit met doodgewone brood maak en dan in driehoekies of vingertjies sny nadat jy dit gebraai het.
Franse brood
Ham, van jou keuse, of gebraaide spek
Mozzarellakaas (of ander kaas wat maklik smelt)
2 eiers
In seisoen - net reg vir inmaak
Nou in seisoen (Januarie en Februarie) – vars op die rak: Groenboontjies, beet, greenpeppers, perskes, piesangs, mango, pynappels, druiwe, waatlemoen, spanspek, wortels, komkommer, blaarslaai, mielies, mushrooms, uie, aartappels, pampoen, spinasie, skorsies, vye, tamaties.
(Dit beteken dat jy hierdie produkte teen ‘n beter prys as die res van die jaar sal kan aankoop en dit is ideaal vir wanneer jy wil inmaak/preserveer vir die res van die jaar.)
Heerlike inmaak / preserveer resepte net hier op ons blog.
(Dit beteken dat jy hierdie produkte teen ‘n beter prys as die res van die jaar sal kan aankoop en dit is ideaal vir wanneer jy wil inmaak/preserveer vir die res van die jaar.)
Heerlike inmaak / preserveer resepte net hier op ons blog.
Koperpennie wortel slaai resep
Baie plekke het nou “specials” aan vir groente wat in seisoen is, bv. wortels – koop drie pakkies vir die prys van een, of jy was dalk so bevoorreg om ‘n goeie oes van wortels uit jou tuin te haal. Hier is ‘n inmaak resep sodat jy die wortels kan bêre:
Koperpennie Wortelslaai Resep:
1kg wortels skoon, en in ringe gesny.
Kook vir ± 15 minute in water met 1 tl sout daarin (Dit moet nie te sag kook nie.)
Biltong pasta met parmesaan kaas
Renee J. van Rensburg
Nie rerig n resep nie maar sal se hoe ek dit gemaak het. Een groot ui gekerf, braai ingenoeg botter(+/-80g) vir uie en knoffel na smaak. Sodra uie amper deurskynede is voeg koekmeel by sodat hy net die botter absorbeer. Sit dan terug op plaat op no. 2/3.
German Pancakes

German pancakes are tiny, adorable versions of regular pancakes; made in a muffin tin.
Also known as Dutch baby pancakes, pop-up muffins and Dutch puffs, these treats are made by combining eggs, flour, sugar and milk, and baking in an oven rather than cooking on a stove. Traditional toppings include sugar, vanilla, lemon, syrup and fruit.
A cafe in Seattle coined the term "Dutch babies" in the 1940's after the tweaked German recipe became a staple at their restaurant. Still popular at some American roadside diners, the dish is also easy to make at home.
Ingredients:
- 1 cup milk,
- 1 cup flour,
- 6 eggs,
- 1/4 cup melted butter,
- Dash salt,
steak en mushroom quiche
Dis so maklik:
500 stir fry (of enige steak opgesny in blokkies)
1 punnet baby mushrooms - fyn gesny
1 ui - fyn gesny
Origanum
Italian herbs
500 stir fry (of enige steak opgesny in blokkies)
1 punnet baby mushrooms - fyn gesny
1 ui - fyn gesny
Origanum
Italian herbs
Monday, 28 January 2013
Roosgegeurde vrugteslaai met granola en joghurt
Maak genoeg vir 2.
Die wonder is dat mens dit regdeur die jaar kan eet, met 'n verskeidenheid van vrugte wat jou gelukkig maak. Met granola en joghurt by word dit 'n substansiële ontbyt. En die rooswater en roosblare gee dit 'n bietjie andersheid.
250 g gemengde vrugte (soos papaja, aarbei, piesang, nektariens)
15 ml heuning
5 ml suurlemoensap
5 ml rooswater*
Cottage Pie
Easy to make and great to taste, this cottage pie makes a wholesome meal for the family.
Ingredients
1 x 500 g bottle Knorr Unbelievable Bolognaise Cook-In-Sauce
Salt and pepper to taste
500 g lean beef mince
250 g baby carrots
Milk as needed
Paprika
5 large potatoes, peeled and chopped
Karameltert
BESTANDDELE
· 2 sakkies Orley Whip
· 1 blik (360g) karamelkondensmelk
· 1 pakkie Nutty Krust
· 1 staaf (100g) peppermentsjokolade
Ingelegde Perskes
•2,25 liter water
•230 g (360 ml) suiker
•20 geelperskes
Gooi die water en suiker in ’n groot kastrol. Bring tot kookpunt terwyl jy roer om die suiker te laat oplos. Sit die heel perskes in die kokende stroop en kook vir 10 minute.
•230 g (360 ml) suiker
•20 geelperskes
Gooi die water en suiker in ’n groot kastrol. Bring tot kookpunt terwyl jy roer om die suiker te laat oplos. Sit die heel perskes in die kokende stroop en kook vir 10 minute.
GEELPERSKE BLATJANG
1½ kg geelperskes - geskil - pitte verwyder en fyn gekap
2 uie - fyn gekap
125 ml bruinsuiker
15 ml kerriepoeier
3 rissies
15 ml borrie
1 bottel asyn
15 ml sout of na smaak
2 uie - fyn gekap
125 ml bruinsuiker
15 ml kerriepoeier
3 rissies
15 ml borrie
1 bottel asyn
15 ml sout of na smaak
Geelperske konfyt
Geelperske konfyt
750 ml water
7 x 250 ml suiker
5 ml wynsteensuur
kerriehoender met klappermelk/room
Michael Coetzee
bietjie botter/olyfolie in die pan... voeg die volgende by: kerriepoeier/pasta, 2 steranys, 3 loerierblare, handvol rosyne, 3 naeltjies, gemmer, sout, swartpeper, borrie, en komyn... braai dit in die botter/olie mengsel en wanneer die pan lekker warm is, voeg 'n bietjie asyn by om die geure te laat ontsnap sodat hulle kan "trou'...
APRICOT CHEESECAKE FOR DIABETICS
Cake:
125 ml (½ cup) low-fat milk
15 ml (1 tbsp) margarine
2 extra-large eggs, separated
30 ml (2 tbsp) sugar
250 ml (1 cup) cake flour
10 ml (2 tsp) baking powder
pinch saltCottage Cheese Mixture:15 ml (1 tbsp) gelatine
25 ml (5 tsp) cold water
80 ml (1/3 cup) boiling water
1 can (410 g) light evaporated milk
1 tub (250 g) smooth cottage cheese
45 ml (3 tbsp) artificial sweetener powder
30 ml (2 tbsp) custard powder
1 can (410 g) sugar-free apricots, drained but reserve the syrup
125 ml (½ cup) water
apricot jam for diabetics
granadilla pulp
Sunday, 27 January 2013
Fridge Tart
Fridge Tart - recommended for DIABETICS FROM THE BOOK BY LIESBET DELPORT & GABI STEENKAMP - Eating for Sustained Energy
200 ml boiling water
1 x 80g packet jelly powder OR 3 x 10g packets sugar free jelly powder
250 ml fat free milk
30 ml sugar
30 ml custard powder
2 ml vanilla essence
1 x 380 g low fat evaporated milk chilled
200 ml boiling water
1 x 80g packet jelly powder OR 3 x 10g packets sugar free jelly powder
250 ml fat free milk
30 ml sugar
30 ml custard powder
2 ml vanilla essence
1 x 380 g low fat evaporated milk chilled
JODE TERT:
Werna Van Der Linde
Bestandele:
500ml meelblom
¼ koppie suiker
10ml bakpoeier
10ml vanillageursel
¼ koppie botter of margarien
500ml meelblom
¼ koppie suiker
10ml bakpoeier
10ml vanillageursel
¼ koppie botter of margarien
Eetbare Pynappelblomme

Jy neem 'n pynappel en sny dun skyfies wat jy op 'n bakplaat in die oond droog. Dan laat jy dit oornag in 'n kolwyntjiepannetjie om die vorm van die blommetjie te maak en dis dit. Maklik en pragtig.
Subscribe to:
Posts (Atom)