Friday, 1 July 2016

Blomkoolbrood



Woema-winter-blomkoolbrood

Bestanddele
750 g - 1 kg blomkool
50 g botter...
350 ml warm melk
1 eier
½ koppie bruismeel
50 g witbroodkrummels

BOBOTIEPASTEI MET APPEL EN APPELKOOS



BOBOTIEPASTEI MET APPEL EN APPELKOOS
6 porsies
Bestanddele
bietjie olie...
2 uie, gekap
5 ml (1 t) vars gekapte knoffel
5 ml (1 t) droë pietersielie
800 g beesmaalvleis

Geroosterde knoffelkaaskoek



Geroosterde knoffelkaaskoek
Genoeg vir 8
• 1 heel knoffelknol
• 15 ml olyfolie...
• 200 g volgraan- of hawermoutkoekies (digestives)

Kerrie




Kerrie
Wat jy gaan nodig kry:
1 teelepel garlic
1 groot ui of 2 kleintjies
1 teelepel bruinsuiker...
1 teelepel tomato paste
1 aartappel, opgesny in blokkies

Outydse ertjiesop met beesskenkel




Outydse ertjiesop met beesskenkel
■ 30 ml olie
■ 750 g beesskenkelstukke
■ 2 uie, grof gekap
■ Water...

Rencia se 3 in 1 Gebakte Nagereg




Rencia se 3 in 1 Gebakte Nagereg
Grootte : Oondpan (ongeveer 25porsies)
Die hoeveelhede tussen hakkies is vir 1 beslag – Genoeg vir 6/8 porsies
3 eiers (1 eier)...
1 ¼ kop suiker (125ml suiker)
3 kop koekmeel (1kop meel)
3 tl bakpoeier (1tl bakpoeier)
3 tl koeksoda (1tl koeksoda)

Thursday, 30 June 2016

Classic Hot Chocolate




Classic Hot Chocolate
Ingredients
1/4 cup cocoa, no sugar added
1/4 cup honey (to taste)
1/4 cup dark chocolate chips
4 1/2 cups low-fat milk

Vyf ete-idees met worsies



Vyf ete-idees met worsies

Doopbraai-kaasworsies
8 kaasworsies
16 houtsosatiestokkies
Olie, vir diepbraai

OOND GEBAKTE OMELET




OOND GEBAKTE OMELET


Klits saam:
4 eiers
250ml melk
Braai saam:
1x uie

Tuna Blikkie Brood



Van Ina van Wyk - Ek gebruik min of meer my eie resep, maar gekoopte deeg sal ook werk. Ek smelt die margarien waarmee ek die panne smeer en smeer dit met 'n kwassie aan. (Of ek vorm gewone buns of hotdogbuns)
Vir ongeveer 20 broodjies gebruik ek so ongeveer 9 koppies koekmeel (of helfte koekmeel, helfte growwe meel).

Wednesday, 29 June 2016

TOEBROODJIE ROOSTER PLAATKOEKIES




TOEBROODJIE ROOSTER PLAATKOEKIES
250 ml (1 k) koekmeel
180 ml (¾ k) gerasperde cheddarkaas
1 eier, geklits...
180 ml (¾ k) melk
10 ml (2 t) bakpoeier

CROCK POT SAUSAGE AND EGG CASSEROLE




CROCK POT SAUSAGE AND EGG CASSEROLE
[ Heerlik om vir 'n klomp mense ontbyt te gee]
8 Servings ~ 8-9 hours
•1 dozen beaten eggs
•14 slices of bread, torn into small pieces...
•2 1/4 c. milk (lowfat or skim is OK)

Tuesday, 28 June 2016

Sjokolade-en-koffie poeding




Sjokolade-en-koffie poeding
Vir 6 | Voorbereityd 5 minute | Gaarmaaktyd 30 minute
¾ koppie suiker
1 koppie meel...
½ koppie onversoete kakoa-poeier
2 teelepels bakpoeier
½ teelepel sout

FRENCH TOAST BAKE



FRENCH TOAST BAKE
1/2 cup melted butter
1 cup brown sugar
1 loaf bread...
4 eggs
1 1/2 cup milk

Chicken Spaghetti Bake



Chicken Spaghetti Bake

1 box spaghetti, broken into 5cm pieces
1 cup chicken stock
2 cups cooked shredded chicken (a store-bought rotisserie chicken works perfectly for this)...
2 cans cream of mushroom soup
1 cup sour cream
3 cups shredded sharp cheddar cheese, divided

TRIFLE



TRIFLE
Cape Malay Cooking with Fatima Sydow

Ingredients...

1Sponge cake or Swissroll slices
3 tablespoons Apricot Jam
1 large Canned Fruit

Opgeterte jaffels



Opgeterte jaffels
Vir 6 | Voorbereityd 10 minute | Gaarmaaktyd 10 minute 

Jy benodig

• 1 blik (365 g) tertappels
• 1 eetlepel fyn kaneel
• 6 croissants

Beesfilet in ’n vadoek op die vuur




Beesfilet in ’n vadoek op die vuur
22 cm stuk beesfilet
250 ml rooiwyn
3 knoffelhuisies, skoongemaak en gekneus
750 g growwe sout...
1 eetlepel koljandersaad, fyn gestamp in ’n stamper en vysel
1 teelepel komynsaad, fyn gestamp in ’n stamper en vysel
’n paar blaartjies vars roosmaryn

SAMPIOENSOUS



SAMPIOENSOUS
BENODIG:
sampioene
250 ml (1 k) room
250 ml (1 k) water...
knippie sout en peper

Kerriemaalvleispastei




Kerriemaalvleispastei
 
Vulsel
■ 2 uie, fyn gekap
■ 2 knoffelhuisies, fyn gekap
■ 30 ml olie
■ 7 ml kerriepoeier
■ 3 ml gemaalde koljander
■ 500 g maalvleis
■ 5 ml sout

Rolkoek




Rolkoek

Maak: 1 rolkoek
Bereidingstyd:
30 minute
Baktyd:
10-15 minute
Oondtemperatuur:
190 °C



• 4 ekstra-groot eiers, geskei
• 130 g (150 ml) strooisuiker, plus ekstra vir oorsprinkel
• 5 ml vanieljegeursel

Monday, 27 June 2016

Tuna en Spinasierol




Tuna en Spinasierol
ROL
90 g botter
70 g koekmeel
500 ml (2 k) melk...
4 groot eiers, geskei

IMPOSSIBLE CAKE (CHOCOFLAN)




IMPOSSIBLE CAKE (CHOCOFLAN)

Ingredients for the cake batter:

10 tbsps. butter, room temperature...
1 c. sugar
1 egg
1 3/4 c. plain flour
1/4 tsp. baking powder
3/4 tsp. baking soda

Traditional frikkadels




Traditional frikkadels
 ¼ cup milk
Extra-large pinch white pepper
¾ tsp ground coriander
½ tsp nutmeg
large pinch of ground cloves

Easy Stovetop Macaroni and Cheese




Easy Stovetop Macaroni and Cheese

This recipe was very easy to make. So creamy and delicious, love how simple this home food is.

Ingredients:...
450 g uncooked macaroni pasta
4 cups whole/fresh milk
1/2 cup unsalted butter
1/2 cup all purpose flour

gekrummelde mosterdtong



 gekrummelde mosterdtong

maak dit so:
1 Tong van 1,5 kg vars of gepekel
3 kruienaeltjies
6 peperkorrels
25 ml bruinsuiker
Sout indien vars tong gebruik word

Vrugekoek sonder sukkel




Dora noem haar vrugtekoek baie gepas “Vrugekoek sonder sukkel” en dit is absoluut heerlik...

Ons begin deur te sê Dora bak haar koek in ‘n 23cm deursneë vlekvrye kastrol met die deksel op. Voer uit met ‘n dubbellaag waspapier of bakpapier - maak seker dat jy dit deeglik met Spray ‘n Cook spuit...

Bestanddele
Meng saam: 
500g vrugtekoekmengsel
300ml wyn

Connie se sjokoladekoek



Connie se “geheime” vir ‘n baie lekker sjokoladekoek is soos volg: Bestandddele 
4 eiers
1½ koppie suiker
1 koppie water
4 eetlepels olie

mieliegereg vir luilekker dae



mieliegereg vir luilekker dae
Bestanddele2 x 410g blikkies roomsuikermielies
2 ekstra groot eiers
1 teelepel sout
2 teelepels bakpoeier

Outydse Souskluitjies




Outydse Souskluitjies (vir 6 persone)
Bestanddele
250 ml koekmeel
12.5 ml bakpoeier
1 ml sout

Tant Pietie se Kits Bruinpoeding



Tant Pietie se Kits Bruinpoeding word só gemaak:
Bestanddele
½ koppie Appelkooskonfyt
2 teelepels (afgeskud) koeksoda
½ koppie botter of margarine
1½ koppie koekmeel

Gortsop met worsfrikkadelle



Gortsop met worsfrikkadelle
Genoeg vir 4 mense
Bereiding: 25 min.
Gaarmaak: 1 uur

FRIKKADELLE
500 g boerewors
SOP
250 ml (1 k) gort
15 ml (1 e) olyfolie
2 uie, gekap

Wortel-en-tamatiebredie




Wortel-en-tamatiebredie
Genoeg vir 4 mense
80 ml (⅓ k) meel
sout en vars gemaalde swartpeper
3-5 ml (½-1 k) paprika
800 g skaapskenkels, in 2 cm- stukke gesny

Kanya se rooifluweelkoek



Kanya se rooifluweelkoek
Kanya het hierdie resep by haar vriendin Lorna gekry, maar eie aan Kanya se aard het sy bietjie gespeel met die resep en dit haar eie gemaak. Die 6 eiers klink dalk baie, maar dit help om 5 mooi lae te kry vir ’n imposante koek. Die resep kan ook vir kolwyntjies gebruik word
Porsies
1 koek (5 lae) of 5 dosyn kolwyntjies

Kerrie-Sosaties




Kerrie-Sosaties

1,5 kg lamsboud / of steak / of hoenderborsies –
met velletjie – in blokkies gesny (so 3 by 3 cm groot)...
varkspek – dun skyfies (1 mm), in dieselfde grootte
blokkies gesny

Meng bogenoemde vleis en spek met die volgende:

5 ml roosmaryn, fyngekap