Monday 27 June 2016

gekrummelde mosterdtong



 gekrummelde mosterdtong

maak dit so:
1 Tong van 1,5 kg vars of gepekel
3 kruienaeltjies
6 peperkorrels
25 ml bruinsuiker
Sout indien vars tong gebruik word
Kook tong sag met kruie in kookwater.
Trek velletjies af.
Laat koud word en sny in skywe.

Sous:
25 ml kookolie en 250 ml kookwater
25 ml meelblom 50 ml witasyn
50 ml mosterdpoeier 250 ml Mayonnaise
125 ml witsuiker sap van 1 suurlemoen
3 ml sout

Meng olie, meel, mosterd, suiker, sout en kookwater tot glad.
Verhit tot kookpunt.
Haal af van hitte.
Roer asyn, Mayonnaise en sap by.
Pak tongskyfies en sous om die beurt in vuurvaste oondskottel.
Skeep heel laaste die sous bo-oor
Strooi broodkrummels bo-oor.
Bak vir 30 minute.