Souskluitjies
500 ml (280 g) Snowflake Koekmeel
60 g koue botter of margarine 2 ml sout 10 ml Bakpoeier 2 extra-large eiers 60 ml melk 750 ml water kaneelsuiker om oor te strooi |
Thursday, 28 March 2013
Tradisionele Souskluitjies
Tradisioneel - soos uit ouma se kombuis.
Plaatkoekie soufflé
Jy benodig
• 2 eierwitte
• 500 ml koekmeel
• 20 ml bakpoeier
• 2 ml sout
• 2 ekstra eiers
• 1½ liter melk
• 25 ml olie
Gevulde Ontbytbrood
Hierdie broodjie se vulsel is bykans alles wat jy in ’n Engelse ontbyt sal kry, maar baie makliker om te eet.
Jy benodig
VIR DIE DEEG
VIR DIE DEEG
- 500 g koekmeelblom
- 10 ml sout
- 5 ml suiker
- 45 g botter
- 10 g droë gis
- 300 ml louwarm water
Wednesday, 27 March 2013
Ontbyt-muffins
4 porsies
Muffins
• 4 skywe hickory-ham
• 10 ml olyfolie of kanola-olie
• 1 ui, gekap
• 150 g sampioene, gekap
• sout en peper
• 6 eiers, geklits
Liplekker Hoender
BESTANDDELE
½ koppie Balsamiese reduksie (ek gebruik Verlaque se Honey & Rooibos)
½ koppie sojasous
½ koppie bruinsuiker
Versier hardgekookte eiers vir Paasfees
Om hardgekookte eiers vir Paasfees te versier Benodigdhede:
- Hardgekookte eiers
- Voedselkleursel
- Asyn
- Warm water
- Leë eierboksies
- Gaatjieslepel
Vis braai
‘n Geelstert vissie op die kole is darem maar heerlik. Die blote feit dat hy nie so baie grate het soos sommige ander visse nie, het my al heeltemal oorwin na sy kant. J
Wat word bedien saam met ‘n visbraai?
Maak mens ‘n klomp slaaie daarby of moet mens baie bygeregte hê?
Nee wat. Ons voorstel is om dit so eenvoudig moontlik te hou, sodat jy elke happie kan geniet.
Tuesday, 26 March 2013
Breakfast Frittatas
Give the usual bacon and eggs a miss and try these easy frittatas. If you don’t have a muffin tin, make one large frittata in a cake tin.
Ingredients
15g butter
6 spring onions, chopped
125g mushrooms, chopped
125g bacon, chopped
6 extra-large eggs
410g Rhodes Tomato Chopped Peeled
Ingredients
15g butter
6 spring onions, chopped
125g mushrooms, chopped
125g bacon, chopped
6 extra-large eggs
410g Rhodes Tomato Chopped Peeled
Rooi Fluweel Koek
Ansie VanWyk
Hier is die Rooi Fluweel Koek.
ROOI FLUWEELKOEK ****** heerlik, heerlik625 ml (2½ k) koekmeel
375 ml (1½ k) suiker
5 ml (1 t) koeksoda
5 ml (1 t) kakao
5 ml (1 t) sout
250 ml (1 k) karringmelk
2 eiers, by kamertemperatuur
Paasfees - Maak kos sonder vleis.
Daar is ‘n tradisie wat deur miljoene mense gehou word om nie op Goeie Vrydag vleis te eet nie uit respek en omdat ons terug dink aan die Kruis op Golgota.
Baie van ons sal dan onmiddelik dink, o heng wat maak mens as jy nie vleis kan bedien nie.
Hier is 12 voorstelle vir heerlike Paasfees etes sonder vleis:
(Resepte hier op ons blog beskikbaar.)
Kedgeree
Hier is 'n heerlike resep van Nigella Lawson vir Kedgeree. Net die regte ding vir 'n Paasfees dag. Dit lyk na baie bestandele, maar glo my dis baie maklik om te maak. (Die metode is 5 maklike stappe.)
Ingredients
· Half an onion - finely chopped
· 1 clove of garlic - finely chopped
· Juice of half a lemon
· 2 teaspoons of curry powder
· Half teaspoon of turmeric
· 2 fillets of smoked haddock (non-dyed)
· 3 cups of COOKED basmati rice
· Fresh chopped coriander leaves
· Fresh chopped parsley leaves
· 4 tablespoons of single cream
· 3 boiled eggs
Gevulde Butternut
Het jy nie tyd om 'n butternut in jou ook te bak nie, probeer hierdie manier, halveer 'n butternut, verwyder die pitte en sommer bietjie van die nek se vlees, en sit dit in die Steamer om gaar te stoom.
So tussen die stoom, maak jy ‘n pakkie maalvleis gaar met die nodige uie, knoffel, sout, peper en kruie. Soos wat jy jou gunstelling maalvleis sal gaarmaak.
As die butternut sag gestoom is, haal jy dit uit, en plaas dit in ‘n oondvaste bak. Skep die maalvleis in die hol gedeelte van elke halwe pampoen en krummel feta daaroor.
Groente in klein hoekies / houers
Nie almal van ons is so gelukkig om ‘n groot tuin te hê waar jy sommer met gemak ‘n groentetuin kan af baken nie. Dalk woon jy in ‘n woonstel of in die stad waar jou tuinspasie maar beperk is. Wel selfs dan kan jy jou eie groente plant. Hier is 6 idees wat jy maklik kan implimenteer :
Roosmaryn steggies - Maklik in 5 stappe.
Maak steggies van jou roosmaryn plantjie in jou tuin. (Dit kan later oulike geskenke wees vir vriende en vriendinne. Roosmaryn is mos ietsie wat almal kan gebruik.) Hier is 5 maklike stappe om te volg. Dis so maklik enige iemand kan dit doen.
Kerrievis
• 1,5 kg visfilette, vel verwyder
• 250 ml (140 g) bruismeel
• sonneblomolie vir braai
• 3 groot eiers, liggies geklits
• 750 ml bruin asyn
• 225 ml (280 g) suiker
• 10 ml fyn borrie
HOT-CHILLI-SOUS
500g Rooi Brandrissies
3 uie gekap
6 knoffelhuisies gekneus
750g Appelkooskonfyt[groot blik]
2+1/2k asyn
1 bottel *All Gold Tamatiesous
1t mosterdpoeier
2t Cumin
2t Paprika
1t Seldery-saad
1/2t Rooi peper
3 uie gekap
6 knoffelhuisies gekneus
750g Appelkooskonfyt[groot blik]
2+1/2k asyn
1 bottel *All Gold Tamatiesous
1t mosterdpoeier
2t Cumin
2t Paprika
1t Seldery-saad
1/2t Rooi peper
Monday, 25 March 2013
Gemmer-en-peerkonfyt
Probeer dié konfyt op vars skons of warm roosterbrood.
2,25 kg ferm pere, geskil, ontkern en grof gekap
6 x 250 ml witsuiker
2 groot suurlemoene, in kookwater gedompel
250 ml gepreserveerde gemmer in stroop
6 x 250 ml witsuiker
2 groot suurlemoene, in kookwater gedompel
250 ml gepreserveerde gemmer in stroop
Peer-en-okkerneutmuffin
Maak: 12
Baktyd: 20 minute
Oondtemperatuur: 180 °C
890 ml (500 g) koekmeel
156 ml (125 g) sagte bruinsuiker
5 ml koeksoda
2,5 ml sout
10 ml fyn gemmer
5 ml fyn kaneel
knippie elk neutmuskaat en naeltjies
Jellie-en-vla-glase
Jy benodig
•1 pakkie rooi jellie
•1 pakkie groen jellie
•1 pakkie oranje jellie
•kookwater en koue water
KERRIEHOENDER
200 ml warm rooibostee
4 hoenderstukke (jou keuse)
1 blokkie hoenderekstrak
50 ml kookolie
2 groot uie, geskil en in skywe gesny
2 knoffelhuisies, gekneus (opsioneel want nie almal hou van knoffel)
1 stukkie gemmer, gerasper
Fruit and Nut(ella) muffins
Ingredients
For the sponge:- 175g butter, softened
- 200g caster sugar
- 3 eggs
- 4 tbsp milk
- 175g self raising flour
- 25g cocoa powder
- 1tsp baking powder
- 90g dark chocolate
Sunday, 24 March 2013
Subscribe to:
Comments (Atom)




















