Thursday, 28 March 2013

Gevulde Ontbytbrood




Hierdie broodjie se vulsel is bykans alles wat jy in ’n Engelse ontbyt sal kry, maar baie makliker om te eet.
 
Jy benodig

VIR DIE DEEG
  • 500 g koekmeelblom
  • 10 ml sout
  • 5 ml suiker
  • 45 g botter
  • 10 g droë gis
  • 300 ml louwarm water
VIR DIE VULSEL
  • 1 beesworsie, gaargemaak
  • 3 repies spek, gebraai
  • 1 sampioen, in repies gesny en gebraai
  • ’n halwe ui, in skywe gesny en gebraai
  • 2 hardgekookte eiers
  • ’n hand vol gerasperde kaas

Só maak jy
MAAK DIE BROOD
  • Vryf die botter deeglik by die droë bestanddele en voeg die gis by.
  • Gooi genoeg water by om ’n deeg te vorm en knie dit vir vyf minute.
  • Laat rus die deeg vir sowat vyf minute.
MAAK DIE VULSEL
  • Voorverhit die oond tot 180° C.
  • Verdeel die deeg in twee en rol elkeen met jou hande in ’n silindervorm.
  • Druk dan die rolle deeg met jou hande platter totdat jy twee dik, reghoekige stukke die grootte van ’n vatlappie het.
  • Verdeel die vulsel in twee en pak alles behalwe die kaas bo-op die twee stukke deeg.
  • Vou dit toe en strooi die kaas bo-oor.
  • Laat die twee broodjies uitrys en bak hulle dan tot ligbruin.
  • Laat die brode afkoel, draai dit toe in waspapier en pak dit in.