Friday, 5 July 2013

kondensmelk-sousboontjies




Week 500 gr Heerbone of Lappiesbone oornag in water. Kook vlg oggend vir 5 minute en water af. Bedek met skoon water en kook stadig tot sag. Dreineer en voeg 1 t sout, 1 E botter, 1 t fyn kaneel, 1 k suiker en halwe k asyn by. Kook deur. Meng 2 t vla poeier of maizena met bietjie water en roer by. Kook weer deur tot dik en koel bietjie af. Druk van bone fyn en roer halwe blikkie kondensmelk by. Plaas in yskas tot jy dit wil bedien. [Voeg meer asyn by indien jy van suurder bone hou].

ingelegde-soet-suur-agurkies




Spoel 4,5 kg vars geplukte agurkies af met skoon water en droog af met skoon doek. Week agurkies in sout water- bv, 4 k water en 1 k sout, vir 24 uur. Kook saam 2,5 L asyn, 4 k water, 4 k suiker en halwe boksie piekel speserye. Spoel intussen agurkies af in skoon water en pak styf in skoon, gesteriliseerde flesse. Gooi kookwater in elke bottel tot vol en laat 5 minute staan. Gooi water af en vul met kokende asyn mengsel tot bo, skep van piekel speserye by elke botteltjie. Verseel bottels en laat staan vir 1 maand voor gebruik.

SOETPATAT- EN PEERSOP

 

 

 

SOETPATAT- EN PEERSOP

25 g butter
1 finely chopped white onion
750 g diced sweet potato
500 g (2 pears diced)
750 ml chicken/veggie stock
250 ml cream

Versiering van konfyt bottels



Vir die dames wat nou nou konfyt kook ens, versier die botteltjie met 'n cupcake houertjie en 'n mooi lintjie

Hemelse Steak en idees

Maryna Olivier

Hemelse Steak
*1kg tenderised steak (sny in stukke)
*Meng meel met speserye van jou keuse en rol die steak in die mengsel
*Sny 2 uie in dun skywe
*Sny 1 bakkie mushrooms in skywe
*Pak lae om die beurt van vleis, uie en mushrooms in 'n oondvaste bak.
Meng:
200ml melk,
250 ml room,
1 eetlepel worcestersous,

DRIE VRUGTE MARMELADE- Mikrogolf

DRIE VRUGTE MARMELADE- Mikrogolf
1 suurlemoen
1 pomelo
1 lemoen
Water
Suiker

Kerf die vrugte met pitte en al.
Voeg 500ml water by elke 250ml vrugte.
Laat vrugte oornag in koue water week.

Koejawelblatjang


Koejawelblatjang

Maak 3 liter
 
1 liter bruinasyn
3 k suiker
500 g uie, geskil en fyngekap
½ t fyn gemmer
2 t sout
2 t naeltjies
1 t peper
2,5 liter koejawelpuree*

PAMPOENKOEKIES IN DIE OOND




PAMPOENKOEKIES IN DIE OOND: [ERINA DELPORT]
‘n Minder “sondige” weergawe van die tradisionele diepgebraaide pampoenkoekies ...

 125g sagte botter/margarien
200 ml suiker
3 eiers
1 koppie (250ml) koekmeelblom
15ml bakpoeier
2 ml sout
3 koppies (750 ml) gaar fyn pampoen
5 ml vanieljegeursel
fyn kaneel

 Sous
4 eiers
1 koppie (250ml) water
1 koppie (250ml) suiker
knippie sout
1 opgehoopte eetlepel maizena
½ koppie (125ml) suurlemoensap

 SO MAAK JY:
Verhit oond tot 180°C.
Klits botter, suiker en eiers saam.
Sif die koekmeelblom, bakpoeier en sout saam.
Meng dit by die eiermengsel.
Voeg fyn pampoen (koud of warm) en vanieljegeursel by.
Meng goed deur.
kep mengsel in gesmeerde muffinpannetjies.
Bak tot gaar.
Laat staan om af te koel.
Meng al die bestanddele van die sous saam.
Kook die sous oor matige hitte en roer gedurig tot dikkerig.
Skep lepelsvol oor die gaar pampoenkoekies en besprinkel met kaneelsuiker.
Die pampoenkoekies vries baie goed.
Die sous kan in yskas gebêre word om weer te gebruik.

 MY WENK:
Maak dit in jou platboompan met deksel/foelie en sit kooltjies op deksel.
See More
 


Gevulde Vetkoek




Gevulde Vetkoek

Koop brooddeeg of maak jou eie resep.

Jy kan jou eie vulsel gebruik.

Vetkoekdeeg:

Koolbredie




Koolbredie

 Daar is twee geheime wanneer jy koolbredie maak: Die kool moet in kookwater lê en die vleis moet baie bruin gebraai word. Hoe bruiner die vleis, hoe bruiner is die kool.

 (6 - 8 porsies - sowat 3 uur)

• 2 middelslag-kopkole
• 30 m...l olyfolie
• 1,5 kg lam-stowevleis (stewing lamb)
• sowat 500 ml warm water
• 1 groot ui, fyngekap
• 2 knoffelhuisies, fyngekap

Thursday, 4 July 2013

Baked Western Omelette Roll




Baked Western Omelette Roll


Ingredients
8 large eggs
¾ cup milk
¼ cup all purpose flour
1 cup chopped ham, thin sliced
½ cup bell pepper, diced
½ cup yellow onion, diced

3 x Gevulde Aartappels






Gevulde Aartappels

Maalvleis Vulsel:

• olyfolie • 500 g maer beesmaalvleis • 1 groot ui, fyn opgekap • 1 groen soetrissie, ontpit en in blokkies gesny • 1 blik tamatiepuree • 15 ml Dijon-mosterd • 15 ml worcestersous • 4 groot gebakte aartappels • slaai om voor te sit

HEERLIKE MURGPAMPOENTJIE-ROOMSOP




HEERLIKE MURGPAMPOENTJIE-ROOMSOP
Die sop kan ook koud bedien word
800 g murgpampoentjies, gewas en in groot stukke gesny
15 ml hoender-aftreksel-poeier
100 ml water
200 ml melk
250 ml room

Pennehouer


Iets wat die kinders kan maak.  Al wat jy nodig het is 'n toiletrolletjie, roomys-stokkies, gom en lint

Melktoffies

Arno Tietz-Geldenhuys
Melktoffies
2 1/2 kp suiker
4 eetl botter
1 1/2 eetl gouestroop
2 eetl water
1 blik kondensmelk
1 tl vanielje essens
Meng suiker,botter, stroop en water in kastrol oor lae hitte en roer totdat mengsel begin kook.Voeg kondensmelk by en roer goed, kook vir 20 min.
Voeg essens by en verwyder van hitte.Roer mengsel vir 3 min. Gooi uit in gesmeerde Panne en Sny in blokkies wanneer koud.
boek van Erina Bezuidenhoud.

Speelklei vir kinders

Elna Kluyts

Ek gebruik hierdie resep gereeld. Dit hou maande as jy dit in lugdigte houers sit. Ek gebruik sommer margarien bakkies.

Speelklei vir kinders:
1k meel,
1k water,
1/2k sout.

1etlp olie,
2tleps kremetart
en enige koek kleur,
Kook alles oor matige hitte tot styf.

Basiese muffindeeg




Basiese muffindeeg

Hierdie muffinresep kan jy as basis gebruik om ‘n heerlike verskeidenheid muffins te maak.

210 g (310 ml) meel

2 t (10 ml) bakpoeier
½ t (2.5 ml) koeksoda
75 g (90 ml) suiker
1 eier

Wednesday, 3 July 2013

Microwave Dark Chocolate and Peanut Butter Bites

Zelna Voges 

Microwave Dark Chocolate and Peanut Butter Bites

Ingredients

1 cup chopped dark chocolate

1/2 cup peanut butter
1/2 cup condensed milk

Kaas-en-aartappel-frittata





Kaas-en-aartappel-frittata
Bestanddele
1 e (15 ml) Clover Mooi River botter
1 e (15 ml) olie
1 klein ui, geskil en gekap
2 preie, in ringe gesny
6 eiers
½ k (125 ml) Clover vars room
1 knoffelhuisie, gepers
sout en varsgemaalde swartpeper

BLIKTELEFOON



BLIKTELEFOON
  • Julle het nodig
  • 2 leë sop- of soortgelyke blikke, deksels heeltemal verwyder
  • Blikoopmaker met driehoekpunt of ’n hamer en spyker
  • Stuk tou van minstens 80 cm
  • Sterk skêr

Chocolate Bites




Chocolate Bites
125 ml (½ cup) margarine
500 ml (2 cups) Huletts SunSweet
 Brown Sugar
 83 ml (⅓ cup) cocoa
 125 ml (½ cup) milk

Tuesday, 2 July 2013

Gaatjie eier ontbyt




Braai spek, uie, sampioene, rooi, geel en groen peppers tot sag. Maak gaatjie in die mengsel en gooi eier in. Sit deksel op en stoom tot eier gaar is

vanilla koek x 2




Sandy Clark Schwartz

4 ekstra groot eiers 375 ml strooisuiker 5 ml vanillageursel 500 ml koekmeelblom 2,5 ml sout 15 ml bakpoeier 125 ml melk 125 ml water 30 ml olie 125 g margarien ,

Koejawel Stolvorm Poeding




Koejawel Stolvorm Poeding
1 groot blik koejawels fyngemaak met sap
2 pakkies aarbei jellie aangemaak met 3 kop kookwater
1 blik kondensmelk
500ml vla (slap aangemaak met net ongeveer 4tl vlapoeier sonder suiker)

Gebreekte Aartappelgereg



Gebreekte Aartappelgereg
(4 porsies)

Kook en bereiding 20 minute
•1 kg baba-aartappels (moenie skil nie)
•groot hand vol bronkors (watercress)
•200 ml olyfolie
•30 ml korrelmosterd
•sout en vars gemaalde swartpeper na smaak

Gevulde hoenderborsies



Gevulde hoenderborsies

As jou sak dit toelaat, is parmaham ideaal, maar jy kan dit ook vervang deur repe spek

 (4 porsies)

Bereiding 10 minute
Bak 30 minute
•4 ontbeende hoenderborsies, sonder vel
•4 snye mozzarella-kaas
•8 vars basiliekruidblare
•4 snye parmaham

GINGER NUT BISCUITS RECIPE

Louise Gouws Steyn

GINGER NUT BISCUITS RECIPE
Preparation Time
15 - 20 minutes
Cooking Time
10 minutes

Makes
50
Ingredients
• 250g butter 200g (1 cup, firmly packed) soft brown sugar

gemmerkoekie-resepte




2 1/4 koppies koekmeelblom
5 ml koeksoda
10 ml fyn kaneel
5 ml fyn naeltjies
2,5 ml neutmuskaat (ek rasper myne vars)
2,5 ml fyn gemmer
varsgemaalde peper
15 ml vars fyngerasperde gemmer
3/4 koppie ingelegde of gekristalliseerde gemmer in stukkies gesny
1 ml sout

Piesang Treat




By Joey Badenhorst Lotter gesien:

Cut up banana slices and spread peanut butter between two slices. Put them in the freezer for 1 hour, then cover them in melted chocolate and put them back in the freezer for another 2-3 hours. I also suggest using dark chocolate to add antioxidants to this yummy snack!!

Rangskikking van blomme in 'n groot bak


ROMERIGE BILTONGSOP




ROMERIGE BILTONGSOP

 125 g botter of margerien
 200 ml koekmeelblom
 500 ml melk
 1.5 liter beesvleisaftreksel
 2 ml fyn neutmuskaat
 2 ml fyn koljander
 sout en vars gemaalde peper na smaak
 200 ml room

Broccoli en Bloukaas Sop




Genoeg vir 4-6
Gebruik dieselfde basiese  resep vir groentes wat meer water bevat,  soos broccoli, murgpampoentjies
en aspersies.
Vervang die wortels deur ’n middelslagaartappel, geskil en  in blokkies gesny, en 3 broccolikoppe (of groente  van jou keuse), in kleiner  stukkies gesny. Kook die groente net vir 5  min. in die aftreksel sodat die groen kleur  behoue bly. Rond die sop af met ’n koppie  room, ’n raspertjie neutmuskaat en krummel  bloukaas bo-oor (opsioneel).

Vliegtuigie


Iets wat pappa en oupa saam met die seuns kan maak

Marie Beskuitjie-fudge




Marie Beskuitjie-fudge
1 Pak (200g) Marie beskuitjies (of enige ander lekker beskuitjies wat min of meer dieselfde is daar)
250g margarien of botter
1 pak (500g) versiersuiker (gesif)
75 ml kakao, gesif
1 eier

Monday, 1 July 2013

VARKWORSIE ONTBYT BROODJIE




VARKWORSIE ONTBYT BROODJIE (genoeg vir 4)
•15 ml olyfolie
•6 varkworsies
•4 rolletjies van jou keuse
•groot hande vol roketblare
•2 tamaties, in skywe gesny
•4 medium-gekookte eiers

PIENK MARMERKOEK




PIENK MARMERKOEK

KOEK
* 187 ml (¾ k) kookwater
* 125 ml (½ k) olie
* 5 eiers
* 375 ml (1½ k) strooisuiker
* 625 ml (2½ k) koekmeel
* 30 ml (2 e) melkpoeier
* 10 ml (2 t) bakpoeier
* knypie sout
* 5 ml (1 t) vanielje

Maalvleis met 'n maklike deegie




Die foto was die inspirasie vir vanaand se ete:

KERRIE EN RYS: [moet lekker souserig wees)
500 g maalvleis
1 ui
Bietjie olie
½ teelepel Rajah kerriepoeier (mild and spicy)
Blikkie groente
2 eetlepels appelkooskonfyt
3 of 4 naeltjies
1 pakkie Royco mild thai Kerrie (bief) (klaar geel, geen borrie nodig)

Griekse Klapper Tert

Griekse Klapper Tert

125g margerine
250ml suiker
250ml lou warm water
3 eiers
250ml koekmeel
15ml bakpoeier
bietjie sout
500ml klapper

GEMMERTERT




Katie Heine

GEMMERTERT

KORS:
1 pak (200g) gemmerbeskuitjies
45ml botter

25ml goustroop

VULSEL:
1 blik (380g) caramel kondensmelk
60ml gemmerstroop
15ml fyn appelkooskonfyt
45ml fyn gekapte gemmerkonfyt stukke
15ml gelatine
30ml koue water
1 blik (170g) ingedampte melk, oornag verkoel