Friday, 23 August 2013

PAMPOENKOEKIES-IN-DIE-OOND




PAMPOENKOEKIES-IN-DIE-OOND

‘n Minder “sondige” weergawe van die tradisionele diepgebraaide pampoenkoekies ...

125g sagte botter/margarien
200 ml suiker
3 eiers
1 koppie (250ml) koekmeelblom
15ml bakpoeier
2 ml sout



Kaashappie (Annetjie v Huyssteen)

1k Koekmeel, knypie Rooi peper, 1k gerasperde Kaas, 25ml Margarien, 50ml koue water , Verhit oond tot 200grade C, smeer bakplate, Sif droe bestanddele, voeg Kaas by en Meng, Vryf margarien met vingers in en voeg water by

Lemoenvla-trifle



Lemoenvla-trifle

 Lemoenvla smaak minder suur as die tradisionele suurlemoenvla (curd). Maak die trifle vir jou gaste of gebruik die lemoenmengsel as vulsel vir terte en koeke.

Genoeg vir 6
80 ml vars lemoensap...
4 eiers, geskei
100 g (125 ml) suiker



Butternut Squash and Feta Muffins
Makes about 14 muffins

• 2 cups white whole wheat flour (or all-purpose)
• 4 tsp baking powder
• 3/4 tsp salt
• 1/4 tsp freshly ground pepper
• 2 eggs

SOUT DOPPIES & 3 VULSELS




SOUT DOPPIES
500 ml koekmeel
10ml bakpoeier
2 ml sout
60 botter...
25 ml olie
1 eiers
Ongeveer 75 ml yswater

Koekies sonder suiker


2 x Grootmaat Resep vir Pannekoek



PANNEKOEK BY DIE GROOT MAAT
(lewer 120 pannekoeke) Ster resep!!!
16 k koekmeel
125 ml wit suiker
80 ml bakpoeier
20 ml sout
12 eiers

Apricot Drops




Apricot Drops

Ingredients
2 cups Vital Superfruit Select Muesli
150 g dried apricots
50 g honey
60 g butter, melted

Thursday, 22 August 2013

TURKSE LEKKERS



TURKSE LEKKERS

 Gewoonlik het ’n mens ’n lekkergoedtermometer nodig as jy lekkergoed maak, maar met Turkse lekkers is dit nie ’n vereiste nie. Dit is omdat die vloeistof gekook en geset word met gelatien. Maar versigtig: Te veel rooswater of te veel suurlemoensap kan dit bederf. En onthou: die suiker móét opgelos moet wees voordat dit gekook word.

 Lewer omtrent 50 blokkies...

 30 ml (2 e) gelatien
60 ml (¼ k) water
500 ml (2 k) suiker
30 ml (2 e) mielieblom

Soet Doppies x2 en 2 x Vulsel




Soet Doppies.

2 ½ k meel
1 t bakpoeier
2 eiers

125g botter.
Sout
½ k suiker.

Ria se Likeur




Ria Posthumus

Die likeur wat ek maak is maklik...
4 koppies suiker
2 koppies water
Kook baie stadig saam vir 15 minute en laat dit afkoel.
Wanneer koud voeg dan by
2 koppies brandewyn

Easy Cheesy Breadsticks




Easy Cheesy Breadsticks
Hillbilly
Ingredients:
1 (10 ounce) can prepared pizza crust [of jou eie deeg]...
1 tablespoon butter, melted
1/2 cup provolone cheese, shredded[of mozzarella]
1 tablespoon parmesan cheese
1 tablespoon dried basil[of organum]
1/4 teaspoon garlic salt

Oop pot omelet




Oop pot omelet

5 eiers geklits, bietjie melk en bietjie bakpoeier
Spek en uie gebraai
Blokkies ham
Blokkies tamatie
Gerasperde kaas

Eiervrye gemmerbroodmannetjies



Eiervrye gemmerbroodmannetjies

Maak: omtrent 16
Baktyd: 8-12 minute
Oondtemperatuur: 180 °C

• 125 g (135 ml) sagte botter
• 100 g (125 ml) bruinsuiker
• 180 g (125 ml) gouestroop
• 50 ml appelsous

TUISGEMAAKTE TOBASCO SOUS

 
 
M Corné Smith
TUISGEMAAKTE TOBASCO SOUS

150gm.rissies
2liter goeie asyn
2kop. suiker...
100gm. geskilde knoffel
150gm sout ( die hoeveelheid is reg!)

HEUNING LIKEUR




HEUNING LIKEUR
Bedien koud ..... Heerlik!!
5 naeltjies, rof gekap
½ vanilla boon, in die lengte af gesny
1 liter vodka
350 g heuning, ons het 500 ml gebruik
Gooi die naeltjies, vanilla boon en vodka in 'n houer en laat staan vir 24 uur.

Anys Beskuit




Hennelie Roodt se Anys Beskuit

2.5kg Koekmeel
1 eetlepel sout
3 koppies suiker

4 -5 eetlepels anys
4 koppies kookwater (afgekoel)
6 pakkies droë gis
250g margarine

CAPE VELVET




M Corné Smith
CAPE VELVET

1 Tin Condens Milk 1 Tin Ideal Milk...
1 Tin Nestle Cream 1 Tsp Gliserien
1 Tsp Caramel Essence 1 Cup Whiskey / Brandy

Coffee flavour: 7 tsp off coffee than leave out the caramel

Just mix all together and put it in the fridge.

Botterskorsie met maalvleisvulsel





Botterskorsie met maalvleisvulsel

 

2 klein botterskorsies, in die lengte deurgesny
30 ml olie
1 ui, gerasper
2 knoffelhuisies, fyn gedruk
5 ml komyn
5 ml koljander

Vegetaries: Lasagne met botterskorsie en rooi-ui




Vegetaries: Lasagne met botterskorsie en rooi-ui

Dis vining, dis maklik en die meeste van die bestanddele het jy reeds in jou koskas.

Genoeg vir: 4
 Gaarmaaktyd: 25 minute
Oondtemperatuur: 180 °C

• 15 ml sonneblomolie
• 2 rooi uie, in wiggies gesny
• 1 knoffelhuisie, fyngedruk
• 500 g botterskorsie, in blokkies gesny en gestoom

SOET RIBBETJIE



SOET RIBBETJIE:
1kg lamsribbetjie, in porsies gesny
45ml heuning
30ml bruinsuiker
100ml sojasous...
200ml tamatiesous
1 ui, gerasper
50ml asyn
30ml mosterd

Beskuit sonder eiers





’n Blik vol tuisgebakte beskuit
 
Dié maklike beskuitresep bevat geen eiers nie. Die vanieljegeursel in die deeg klink dalk vreemd, maar gee die beskuit ’n besonderse smaak wat almal laat vra ‘wat is anders in dié beskuit’. Die soort en hoeveelheid sade wat gebruik is, kan jy volgens jou keuse uitgelaat of aanpas.

Bestanddele
500g (500ml) botter
500ml olie

Chop chop Pizza...



Ria Posthumus
Chop chop Pizza...
Kry eers 'n lekker ronde bak met 'n deksel wat SEEL!!
dan maak jy so......
Gooi nou in daai bak
500 ML (2 koppies) bruismeel ...
150 ML kookwater
125 ML olie

Wednesday, 21 August 2013

Saadjie Rolletjies vir Voëls




Naomi le Roux
Moenie jou toiletrolle weg gooi nie. Smeer dit met grondboontjiebotter en rol dit in voëlsaad. Sit dit in die boom vir die voëltjies.... veral in die winter wanneer proteïen skaars is.

Giet jou eie kersvorms

 

Giet jou eie kersvorms

Meng die gips Sit ’n stofmasker op en trek hand- skoene aan. Gooi water in ’n bak en strooi bietjies-bietjies gipspoeier daaroor (jy kan werk met sowat 250 g gipspoeier per 250 ml water). Kap liggies teen die kant van die bak sodat die lug kan ontsnap. Moenie roer nie. Die water sal melkerig word. Hou aan gipspoeier strooi tot dit net onder die oppervlak van die water is. Roer die mengsel ná ’n ruk versigtig. Die gips is gereed wanneer dit soos dun jogurt lyk.

Jy benodig
• item waarvan jy ’n vorm wil maak

VARKWORSIE ONTBYT BROODJIE




VARKWORSIE ONTBYT BROODJIE
 (genoeg vir 4)
15 ml olyfolie
6 varkworsies
4 rolletjies van jou keuse
groot hande vol roketblare
2 tamaties, in skywe gesny
4 medium-gekookte eiers

Boereworskerrie




Boereworskerrie
1 ui, gekap
30 ml olie
2 groen brandrissies, gekap
2 knoffelhuisies, fyn gedruk
5 ml gemaalde koljander
10 ml komyn
2 ml borrie
15 ml kerriepoeier



Dadelbrood met hawermout en pekanneute

1 pakkie ontpitte dadels, baie fyn gesnipper
5 ml koeksoda
250 ml kookwater
125 ml strooisuiker
30 ml heuning
5 ml vanieljegeursel
375 ml bruismeel
125 ml hawermout

Glutenvrye suurlemoenpoeding





Glutenvrye suurlemoenpoeding

’n Warm winterpoeding waaraan mense met ’n intoleransie vir gluten ook kan smul.

Genoeg vir: 4
Baktyd:
45 minute
Oondtemperatuur:
180 °C

• 90 ml (85 g) sagte botter
• 320 ml (280 g) strooisuiker
• 4 groot eiers, geskei
• 125 ml (75 g) glutenvrye koekmeel
• 500 ml melk
• 125 ml suurlemoensap

Pea and chorizo soup





Pea and chorizo soup

·         1kg frozen peas
·         200g chorizo pork sausage
·         1 onion finely chopped
·         1 cloves garlic, finely chopped
·         2 chillies finely chopped

KRUIESLAAI




KRUIESLAAI

JY BENODIG 1 blikkie cannelini-boontjies
400g jong tamaties, gehalveer
croutons
1 koppie jong spinasie
1 koppie basilieblare
2 eetlepels mentblare, grofgekap
2 eetlepels italiaanse pietersielie, grofgekap

TAGLIATELLE MET VARS KRUIE




TAGLIATELLE MET VARS KRUIE

JY BENODIG
blaartjies van 3 takkies roosmaryn, gekap
3 eetlepels italiaanse pietersielie, grof gekap
7 vars mentblare
7 vars salieblare
10 vars basiliekruidblare
2 eetlepels druiwepitolie
1 ui, gekap
2 knoffelhuisies, gekap

GEBRAAIDE PYNAPPEL MET GEKRUIDE BOLAAG




GEBRAAIDE PYNAPPEL MET GEKRUIDE BOLAAG

JY BENODIG
1 eetlepel botter
1 eetlepel water
1 eetlepel bruinsuiker
2 ryp pynappels, geskil en in skywe gesny
½ koppie pekanneute
½ koppie pistastieneute
1 eetlepel druiwepitolie

TUISGEMAAKTE NAPOLETANA




TUISGEMAAKTE NAPOLETANA

JY BENODIG
60g botter
60ml olyfolie
6 knoffelhuisies, grofgekap
1 groot ui, fyngekap
4 x 400g geblikte tamaties
7ml sout
vars gemaalde swartpeper
20ml sagte bruinsuiker

Liplekhoender




Mariaan Faurie Erasmus

Liplekhoender. Huisgenoot wenresepte 5. 8 hoenderborsfilette, in repe gesny. Sout en peper na smaak. Olie om in te braai. 2 uie in ringe gesny. 1 groen soetrissie in repe gesny. 100 ml water. 30 ml suiker. 60 ml blatjang. Sout en peper na smaak. 15 - 30 ml worcestersous of oestersous. 50 ml tamatiesous. 30 ml tamatiepasta. Geur die hoenderrepe met sout en peper en braai in verhitte olie tot

Hierdie is 'n Brood Tert

Christa Rollin
 
Hierdie is 'n Brood Tert wat as 'n ete of teetyd lekkerny bedien kan word.
Werk lekker met brood wat nie so vars meer is nie:
Basis: 4 Snye brood in blokkies gebreek.
1 Koppie melk saam met 2 Eetlepels Margarien warm gemaak.
Meng melk mengsel in brood. Voeg by 1 Koppie Kaas, ...
3 Geklitsde eiers en 2 Teelepels Bakpoeier by en meng goed saam.
Byvoegings: Voeg nou enige vulsel by (1Koppie spek of mushrooms of aspersies, ens.)

Bak mengsel in voorafverhitte oond op 180 vir 30 minute.

Cheesy Tuna, Sweetcorn and Courgette Muffins




Cheesy Tuna, Sweetcorn and Courgette Muffins

1 tin tuna, drained...
1 tin (210g ) sweetcorn kernels (not the creamed sort), drained
1 cup (250 ml) grated courgettes (optional)
1 cup (250 ml) grated Cheddar
1 cup (250 ml) flour
1 cup (250 ml) milk

Tea-lights




Birthday party Tea-lights. melt the wax very slightly at the top and add cupcake sprinkles.

Hanno (se ma) se sjokoladekoek




Hanno (se ma) se sjokoladekoek

Bestanddele:
250 ml suiker
125 ml olie
4 eiers
125 ml kookwater
250 ml koekmeel
3 ml sout
125 ml kakaopoeier
10 ml bakpoeier

Olive, bacon, ham and cheese loaf with Mrs.H.S.Ball's chutney




Olive, bacon, ham and cheese loaf with Mrs.H.S.Ball's chutney

30 ml Mrs.H.S.Ball's Original
150ml of white wine
100 ml olive oil...
4 eggs
1/2 teaspoon salt
2 1/2 cup (250g) all purpose flour
1 teaspoon of baking powder
150g grated emmenthal or cheddar

Tuesday, 20 August 2013

CORN FLAKE POEDING




CORN FLAKE POEDING
 
2 koppies corn flakes in plat glas bak,
1 koppie klapper,
1 koppie melk
1 eetlepel suiker en
1 eier geklits bo oor.

KERRIE VARKTJOPS




KERRIE VARKTJOPS
4 varktjops
2 uie, gekap
100ml asyn of suurlemoensap
100ml water
50ml tamatiesous

BIG OVEN DOUGHNUTS

BIG OVEN DOUGHNUTS
DOUGHNUTS WITH GLAZE
Ingredients
Original recipe makes 18
2 teaspoonsfresh yeast; packed, or 2-1/4 tsp active dry yeast
3/4 cupWhole Milk
3 cupsall-purpose flour; plus 2 Tbsp
6 extra-largeEgg yolks
1/2 cupGranulated sugar
3/4 teaspoonKosher salt
1 stickUnsalted butter

MAKAROONS

Carin Scheepers

MAKAROONS (24 enkel-makaroons )
310ml (1 1/4 K) versiersuiker
1 pakkie (100g) fyn amandels
3 ekstragroot eierwitte, by kamertemperatuur
30ml strooisuiker

knypie kremetart

VULSEL

Oliebol (donut) resep

Marilet van Niekerk
Oliebol (donut) resep:
Bestandele:
500g Koekmeel
knippie sout
300ml melk...
60gm botter
15ml gis
90gm strooisuiker
4 eiergele

Peanut butter fudge

Sandra Deyzel
Peanut butter fudge,2k suiker.2 eetl botter.¾k melk.4eetl peanutbutter.¼k neute(ekstra)Kook suiker en botter en melk op lae hitte tot sagte bal vorm,,roer aan houdend ,Haal van stoof af.en roer peanutbutter tot gemeng en as jy neute by sit,,,dit ook.druk vas in gesmeerde pan an laat afkoel sny in blokkies,,,baie lekker,,

Wildspastei

Poppie Coetzer (Kokkedoor):

 Wildspastei: 1.5kg vleis gekook met water en 1teel naeltjies stukkies. Varkvet in blokkies gesny stowe tot sag. Voeg 250ml vleisaftreksel 25ml kookolie 1ui gekap 50ml koekmeel 250ml room n pak gesnyde sampioene 10ml. Aangemaakte mostert 5ml origanum sout en peper na smaak 3ml suiker (vulsel) kors: 125ml water 125ml olyfolie 1 eier geklits 250ml koekmeel 15ml bakpoeier 2ml sout vars gekapte pietersielie

GRONDBROONTJIEBOTTER BROODJIE





GRONDBROONTJIEBOTTER BROODJIE

 2 k gesifte meel
 ¾ k grondboontjiebotter
 ½ k suiker
 1 eier, goed geklits
 2 t bakpoeier
 ¾ tot 1 k melk
 1 t sout

Karamel balletjies





Zané Roux Nepgenposted to
Karamel balletjies

Jy benodig;
1 pak puff pastry - in sirkels gesny
1 pakkie Caramel creams toffies ...
Kaneelsuiker
Rol karamel toe in puff pastry

Suurloemoen Idees




•Een medium tot groot suurlemoen bevat ongeveer 15 ml afgerasperde skil en 45-60 ml sap. Plaas die suurlemoen ‘n paar sekondes in die mikrogolf - dit druk makliker uit.
•Rooster skywe of wiggies saam met vis of hoender
•Maak suurlemoensap ysblokkies en gebruik in ‘n glas water of sodawater (of in geregte)
•Vervang die asyn in slaaisous met suurlemoensap.
•Vir Crème fraîche meng 5 ml suurlemoensap by 250 ml room en laat staan oornag.
•Gooi suurlemoensap oor gesnyde appels, pere en avokado (selfs patats) om verbruining te voorkom.
•Suurlemoensap bring die natuurlike geur van die kos na vore. Sprinkel oor lamsvleis, hoender, vis en sampioene terwyl dit gebraai word.

Suurlemoenstroop




Suurlemoenstroop
10 – 12 groot suurlemoene (ek gebruik ongeveer 800 ml suurlemoensap)
2,5 kg suiker
15 ml sitroensuur of wynsteensuur
15 ml Engelse sout
2 liter kookwater

Suurlemoen vlapoeding




Suurlemoen vlapoeding
20 ml botter of margarien
180 ml strooisuiker
30 ml meelblom
afgerasperde skil en sap van 1 suurlemoen
2 ml sout
2 eiers (geskei)
250 ml melk

Monday, 19 August 2013

Macarons




(12 macarons)
  • 110 g gesifte fyn amandels
  • 100 g gesifte versiersuiker
  • 2 jumboeierwitte
  • 60 g strooisuiker
  • pienk (of jou gunstelingkleur) voedselkleursel
  • aarbeikonfyt (of konfyt van jou keuse) of botterversiersel

Kersfees slee

 Idee vir Kersfees

Bron:  Facebook / In en om die huis member shared

Glutenvrye Melktert

glutenvry verander
Melktert(genoeg vir 1 ronde melktert soos op foto)
500ml melk
1e glytenvrye meel
1e mielieblom
1/2k suiker
2 eiers geskei
1e botter
1t vanielje
Knypie sout

Sitrusstroop




Sitrusstroop
Moenie dat die Engelse sout in die resep jou afskrik nie. ‘n Mens proe dit glad nie. Dit lewer sowat 3L Stroop.
Jy Benodig:
6 lemoene
6 Suurlemoene
1.5 L Kookwater