Thursday, 20 November 2014
Gekrummelde calamari met ‘n rissie-doopsous
Gekrummelde calamari met ‘n rissie-doopsous
Deur: Nina Timm
Bestanddele
500g calamari-buise en tentakels (vra die vishandelaar om hulle skoon te maak vir jou)
125 ml (½ koppie) melk
1 eier
125 ml (½ koppie) meel
sout en peper
1 pakkie Crispy & Tasty Chicken Coating met Sweet Chilli Dip-Mix
MUSHROOM AND BOEREWORS PIE
MUSHROOM AND BOEREWORS PIE
300 g boerewors...
30 ml (2 T) oil for frying
1 red pepper, diced
200 g mushrooms, halved
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, finely chopped
BANANA AND WALNUT CAKE
BANANA AND WALNUT CAKE
Ingredients
...
150 grams of butter ( room temperature)
1&1/2 cups of brown sugar
3 eggs
3 super ripe large bananas , the browner the better( if its a bit small , use four bananas)
2 cups of cake flour
1 pinch of salt
1 teaspoon of bicarbonate of soda/ baking soda
1&1/2 cups of brown sugar
3 eggs
3 super ripe large bananas , the browner the better( if its a bit small , use four bananas)
2 cups of cake flour
1 pinch of salt
1 teaspoon of bicarbonate of soda/ baking soda
OOND GEBAKTE OMELET
OOND GEBAKTE OMELET
Klits saam:
250ml melk
Braai saam:
1x uie
1/2 Green pepper
1x blikkie sampioene ( optioneel )
Paar klein kersie tamaties gehalveer ( optioneel )
VARKROL GEVUL MET APPELKOSE
VARKROL GEVUL MET APPELKOSE
900 g varkrib ontbeen (vra jou slagter om dit te doen)
3 snye witbrood (dagoud), sonder korsies
60 ml stingelui
40 ml platblaar-pietersielie, gekap
growwesout en gemaalde swartpeper
40 ml botter
100 g gedroogde appelkose (sag), gesnipper
TUNA & SPINASIE ROL
TUNA & SPINASIE ROL
ROL
90 g botter
70 g koekmeel
500 ml (2 k) melk
4 groot eiers, geskei
2 ml (½ t) sout
10 ml (2 t) vars dille
VERSKILLENDE VULSELS VIR SOUT DOPPIES
VERSKILLENDE VULSELS VIR SOUT DOPPIES
SALM VULSEL:
1 blikkie pienk salm
2 eetl sandwichspread...
2 eetl mayonaise
sout en peper
Meng alles en skep in doppies
SALM VULSEL:
1 blikkie pienk salm
2 eetl sandwichspread...
2 eetl mayonaise
sout en peper
Meng alles en skep in doppies
Geurige hoenderpastei vir feestyd
Geurige hoenderpastei vir feestyd
1 pakkie blaardeeg (gekoop, of maak u eie)
2 kg hoenderborsies (of porsies)
3 groot, gekapte uie
2 teelepels Italiaanse kruie
halwe teelepel paprika
1 teelepel sout
1 teelepel gemaalde swart peper (grof)
1 teelepel knoffelvlokkies
2 eetlepels suurlemoensap
KAMMA-BIEF-WELLINGTON
KAMMA-BIEF-WELLINGTON
500 g beesmaalvleis (of ’n mengsel van 250 g bees- en 250g varkmaalvleis)
1 ui, gerasper
2 knoffelhuisies, fyngekap
5 ml sout
3 ml vars gemaalde swartpeper
60 ml mengsel vangekapte, vars tiemie en pietersielie
KOUE TONG
KOUE TONG
1 heel tong
Water om mee te bedek
3 Loerier blare
Paar takkies Tiemie
1 eetl Mostert saad
3 Ster anys
1 tl Peper korrels
1tl sout
Wednesday, 19 November 2014
Baklava
Boere Vegans.
Inspired by Baklava, this is such an easy recipe and we should carry most of the ingredients. When you buy Phyllo Pastry, check for ingredient listing for some ...brands uses eggs, i use a common one found at most supermarkets by Sandton foods.
Sunday Logs
INGREDIENTS
1 cup finely chopped walnuts
⅓ cup plus 5 teaspoon sugar, divided- unrefined brown is great
1 Tbsp orange zest
Sunday Logs
INGREDIENTS
1 cup finely chopped walnuts
⅓ cup plus 5 teaspoon sugar, divided- unrefined brown is great
1 Tbsp orange zest
Hertzog-koekies
Hertzog-koekies
Kors
120 g botter
37,5 ml (2½ e) strooisuiker
3 eiergele
500 ml (2 k) koekmeel
10 ml (2 t) bakpoeier
5 ml (1 t) sout
5 ml (1 t) vanieljegeursel
Tuesday, 18 November 2014
Gemmerheuning lamsboud
Gemmerheuning lamsboud
1 lamsboud, ± 2 kg-Sout en peper
klein bossie vars roosmaryn
5 cm vars gemmerwortel, gerasper
1 knoffeltoontjie, fyngedruk
2 eetlepels heuning
MAKLIKE PIESANGBROODJIE MET 3 BESTANDDELE
MAKLIKE PIESANGBROODJIE MET 3 BESTANDDELE
6 Ryp piesangs fyngedruk
500ml Bruismeel
1 Blikkie kondensmelk
Meng goed saam en laat 20minute rys in pannetjie. Bak @ 180 grade C (as hitte van bo en onder in oond kom) vir 20-25 minute. As jou oond nie van bo en onder hitte gee nie, bak @ 160 grade C vir 40 minute.
Sjokolade Pannekoek Koek
Sjokolade Pannekoek Koek
(genoeg vir 4-6 pannekoeke)
Verdubbel die resep as jy dit hoog wil stapel
jy het nodig:
200 g koekmeel
1 tl bakpoeier
4 tl kakao
1/2 kop wit suiker
knypie sout
Maklike Gemmerkoekies Resep.
Maklike Gemmerkoekies Resep.
- 200 ml botter of margarien
- 250 ml stroop
- 5 k ongesifte koekmeel
- 20 ml koeksoda
- 20 ml kremetart
- 5 ml sout
Suikerlose Gemmerkoekies
Suikerlose Gemmerkoekies
Vul die koekiefles met hierdie speserylekkerny wat met die versoeter xylitol pleks van suiker gemaak word.
Lewer 24
Bereiding: 10 min.
Bak: 10 min.
250 ml (1 k) meel
125 ml (½ k) hawermoutsemels
5 ml (1 t) fyn gemmer
2,5 ml (½ t) fyn gemengde spesery
2,5 ml (½ t) koeksoda
My Duitse VRUGTE- koek resep
Nelia Coetzee
My Duitse VRUGTE- koek resep.
OOND: 180*
1t vanilla essence
1 kop heel kersies
1/2 kop ingelegde heel groen vye opgesny...
1/4 kop versuikerde gemmer opgesny
1/2 kop gekapte dadels
1/4 kop lemoen skil stukkies
OOND: 180*
1t vanilla essence
1 kop heel kersies
1/2 kop ingelegde heel groen vye opgesny...
1/4 kop versuikerde gemmer opgesny
1/2 kop gekapte dadels
1/4 kop lemoen skil stukkies
Suikerharte
Suikerharte
Gebruik ’n tandestokkie om ’n klein bietjie koskleursel op ’n slag by te voeg. Meng dit goed deur. Gebruik ’n 5 ml-maatlepel en skep suiker in silikoon-ysbakkies met ’n hartvorm.
Subscribe to:
Posts (Atom)