Saturday, 11 August 2012

Kerrieboontjies

Basiese Kerrie sous (Huisgenoot Wenresepte)
500 ml (2k) druiweasyn
1½ koppie suiker
½ koppie water
50 ml appelkooskonfyt (fyn)
4 t matige kerriepoeier
1 t fyn gemmer
1 t borrie
½ t fyn komyn (Jeera)
½ t fyn koljander
1 klein blikkie tamatie paste (65 g)

Friday, 10 August 2012

Kondensmelkbeskuit


Leonie Scott het met ons hierdie resep gedeel:
 
Kondensmelkbeskuit (Blikke vol beskuit - Landbou.com)
2,5 kg koekmeelblom
20 ml sout
400 ml suiker
20 g (2 sakkies) kitsgis 
2 ekstra-groot eiers
1,5 liter louwarm water
250 g botter of margarien, gesmelt
1 blik (397 g) kondensmelk

Wednesday, 8 August 2012

PEPPER STEAKS IN BRANDY CREAM SAUCE





PEPPER STEAKS IN BRANDY CREAM SAUCE - Vida Nell

1/3 cup cracked black peppercorns (40g)
3 cloves garlic, crushed
6 boneless beef sirloin steaks
2 Tablespoons olive oil
2 Tablespoons brandy
1 ¼ cups (300ml) cream

COUNTRY STYLE RISOTTO



Vida Nell
 
1 Cup frozen peas
30 g Butter
¼ (60ml) olive oil
60g pancetta, chopped
1 medium leek, chopped
1 clove garlic, crushed
1 medium carrot, chopped
1 medium parsnip, chopped
1 stalk celery, chopped

Oatmeal Smoothies




Willa Cloete

Lauren Conrads 7 Days to skinny Jeans ... Oatmeal Smoothies Ingredients: 1 cup ice. 1/2 cup frozen raspberries or strawberries. 1/2 cup plain lowfat yogurt. 1 banana. 1/2 cup old-fashioned rolled oats. 1 tablespoon honey. 1 cup coconut water (or other liquid, such as juice).#

SJOKOLADE-DADEL-KERSKOEK (HUISGENOOT)

Le-ne Malan

KOEK:
250G DADELS,FYNGEKAP
5ML Koeksoda
300ml kookwater
250ml botter
250ml suiker
2 eiers
5ml vanilla
500ml koekmeel
15ml kakao
1ml sout

PASTA MET BLOUKAAS-ROOM SOUS



PASTA MET BLOUKAAS-ROOM SOUS - Vida Nell

500g pasta - al dente gekook
500 ml vars room
150 - 200g blou kaas
Varsgemaalde swart peper

Filled Strawberries



Xanea Bester
Strawberries filled with cream cheese sweetened with vanilla and caster sugar dipped in crushed biscuits.

Koffie Varkchops



Michael Coetzee
 
1.5kg Varkchops (ek het ontbeende varknek gebruik)
Koekmeel gegeur met sout, swartpeper en speserye
Kookolie
2 Uie, in skywe gesny
30ml Botter
30ml Ricoffy
250ml Kookwater
250ml Asyn
150ml Gouestroop

BEEF AND RICE BAKE




Vida Nell
 
Ek het baie besige week gehad en moes maar vinnige kossies voorberei. Ek deel n paar van die resepte
 
1 Tablespoon olive oil
1 Onion, chopped
1 bacon rasher, chopped
500 g minced beef
410 g can tomatoes
2 Tablespoons tomato paste
3 Cups water

Turksvye konfyt


Ria N. Pieterse
Skil 1kg ongeveer 10-12 klein -mediumgroot turksvye..daar gaan soveel in 'n heuningbottel, prik met langtandvurk dwarsdeur turksvy, kook in 1liter water tot deurskynend raak, dreineer. Gebruik water vir stroop, voeg 4kop suiker by water plus halwe suurlemoen se sap en roer tot al die suiker opgelos is,

BRAISED PORK WITH SAGE AND TOMATOES




BRAISED PORK WITH SAGE AND TOMATOES - Vida Nell
8 pork loin chops
1 Tablespoon olive oil
50g butter
2 cloves garlic, crushed
¼ cup (35g) plain flour
3 cups (750ml) chicken stock
1/2 cup (125ml) dry white wine

Ice made for pitcher.



Xanea Bester
Ice made for pitcher.

Make your own Baking Powder

Gebraaide Aartappels



Michael Coetzee
lekker skep botter + bietjie olie. sit plaat op 4 en maak warm. sit so 2 of 3 heel stukke knoffel by en braai aartappels stadig in die botter/olie mengsel tot goudbruin... geduld is die key tot sukses...
Bedien saam met pan/potgebraaide aartappels in regte botter en heel knoffel...

Bangers & Mash




Bangers & Mash is een van Brittanje se gunsteling 'troos-geregte'.

Ingredients
•2 long, curled Cumberland sausages / pork bangers
•2 cloves of garlic, peeled and finely sliced
•a bunch of fresh sage, leaves picked
•olive oil
•a bunch of fresh rosemary, leaves picked
•2kg potatoes, peeled
•1¼ cups (300ml) milk

Bakewell-tert




Aangesien die Olimpiese Spele in Engeland op die oomblik aangebied word, het ek na 'n paar resepte gaan kyk, geniet dit.

Bakewell-tert is 'n gewilde Engelse nagereg. Dit is oorspronklik van 'n dorpie met dieselfde naam. En hulle net so baie van vla oor hul poeding soos ons - dit staan nie sonder rede ook bekend as crème anglaise nie.

Vir hierdie tert benodig jy
170 g ryk broskorsdeeg en 'n 17,5 cm deursnee laagkoekpan.

Vulsel:
1 eetlepel aarbeikonfyt
1 eetlepel suurlemoenstremsel (gebruik Lemon Curd)
28 g botter

Worsrolletjies




Vulsel:
1 kg maalvleis
knypie neutmuskaat
15 ml sout
2 snye witbrood, gekrummel
25 ml asyn
25 ml spekvleis, swoerdloos en gesnipper

Gevulde Pannekoeke

Maureen Jacobs Cito
 
Vul pannekoeke met spice mince (jou keuse) en creamy spinach (sommer die gevriesde pakke) roll op en plaas in bak bedek dan met tamatie uie knoffel sous en rasper kaas oor - bak in oond vir rukkie, baie ryk maar lekker ps. ek maak dit nie want dis te veel werk om eers al die pannekoeke te bak.

Easy Creamy White Chicken Enchiladas



Willa Cloete
 
Easy Creamy White Chicken Enchiladas 6-8 corn tortillas (enchilada size) 1 pre-cooked plain rotisserie chicken, shredded 1 cup sweet corn 4 cups shredded Mexican blend cheese,

Geskenk vir 'n vriendin




Cathy Henstock-Scholtz
Ek het jare terug die idee gesien, die raam wat mens gebruik wanneer jy borduur, twee lae kant, gedroogde blommetjies tussen kant en valletjie wat vasgelym word. Die raam word styf oor die kant geskroef na die blommetjies gerankskik is, en dan word die valletjie vasgelym. Hang dit voor n venster, en wanneer die lig daardeur skyn, lyk dit mooi. Verskillende grote rame kan gebruik word... Ek wat nie n kunstige persoon is, het dit baie geniet om te maak, oulike geskenkie vir iemand.

Yorkshire-poeding




En moet nie dink Yorkshire-poeding is 'n poeding soos ons dit verstaan nie. Dit is ’n ligte brood wat dateer uit ’n tyd in Engeland toe verskeie kossoorte “pudding” genoem is

Oorspronklik is Yorkshire-poeding bedien as voorgereg. Vandag word dit eerder met ’n vleissous saam met die hoofmaal bedien.

250 g meel
2 eiers
125 ml melk
125 ml water
sout
olyfolie

Plaas al die bestanddele, behalwe die olie, in 'n voedselverwerker en meng vir een minuut. Laat staan vir twee ure.

Gebruik 'n muffin-pan, smeer met bietjie olie, en plaas in 'n 200ºC oond vir vyf minute.
Gooi die deeg in die pan en bak vir 30 minute.

Tuesday, 7 August 2012

NOU-PRA-JY PAMPOEN PAPTERT




Vida Nell
Vanaand se ete - regtig lekker gekom:

2 Koppies Braaipap
1 Teelepel sout
3 Koppies kraanwater
1 Knoffelhuisie, fyngekap
1 Teelepel Italiaanse kruiemengsel of Peppadew spesery
6 Middelslag babamurgpampoentjies, in lengte gesny

Langspeelplaat Vrugtebak



Naomi le Roux
Gebruik ou langspeelplate en maak hierdie oulike bak vir vrugte/soutigheidjies.

Maak die oond warm op 110°C. Maak n swart kol in middel op boom van n glasbak of staalbak of enige bak wat jy wil gebruik. Spuit die boom ronding met kleefwerende kossproei.