Wednesday, 8 August 2012

Worsrolletjies




Vulsel:
1 kg maalvleis
knypie neutmuskaat
15 ml sout
2 snye witbrood, gekrummel
25 ml asyn
25 ml spekvleis, swoerdloos en gesnipper
10 ml koljander
knypie kaneel

Meng die bestanddele saam en braai die vleis verbruin.
Laat afkoel.

Deeg:
4 x 250 ml koekmeelblom
500 g botter
1 eiergeel
5 ml sout
12,5 ml suurlemoensap
250 ml water

Sif die meelblom en sout saam. Vryf botter in tot dit lyk soos broodkrummels. Voeg eiergeel, suurlemoensap en genoeg water by om ‘n hanteerbare deeg te vorm. Rol die deeg uit op ‘n meelbestrooide oppervlakte. Plaas bietjie vleis bo-op die deeg. Smeer kante met eierwit. Rol op. Verf mengsel van geklitste eiergeel en melk bo-oor. Bak vir 45 minute lank in ‘n voorverhitte oond teen 180ºC tot goudbruin. Sny in worsrolletjies.

Lewer ongeveer 5 dosyn worsrolletjies.