Thursday 20 July 2017

Camembert-en-groenvy-toebroodjies



Theresa se resep vir Camembert-en-groenvy-toebroodjies uit haar nuwe boek, Deeg.
Lewer 18 toebroodjies
Bestanddele vir die deeg
Genoeg vir 2 x 25 cm-tertpanne of 12-15 x 10 cm-tertpannetjies
400 g koekmeel
2,5 ml sout
300 g yskoue botter of margarien
sowat 250 ml yswater
1 geklitste eier vir bo-oor verf
Metode vir blaarkorsdeeg
Meng die koekmeel en sout saam in ’n mengbak. Rasper die smeer in die meelmengsel in. Gebruik jou vingerpunte om dit deur die meel te roer. Voeg die yswater by en maak aan tot ’n deeg. Draai die deeg in kleefplastiek toe en plaas oornag in die yskas.
Blaarkorsdeeg
Bestanddele vir die vulsel
1 houer (230 g) roomkaas
150 ml fyn vyekonfyt
250 g camembertkaas, in skywe gesny
4-6 groenvye, in dun skywe gesny
’n handvol neute, fyngekap (nie grondbone nie)

Metode vir die tertjies
Voorverhit die oond tot 200 grade Celsius. Smeer of spuit ’n bakplaat. Rol deeg uit tot 5 mm dik op ’n meelbestrooide oppervlak. Sny 36 vierkante van 8 cm daaruit.
Meng die roomkaas en die konfyt saam. Smeer 18 van die deegvierkante met die konfytmengsel, maar laat ’n randjie rondom oop. Pak twee skywe kaas in die middel van elke gesmeerde vierkant. Pak vyeskywe op die kaas. Sprinkel die neute oor. Verf die oop deegvierkante met water en plaas op die gesmeerde deegvierkante. Druk die deegrande goed vas om te verseël. Verf deeg met eier.
Bak vir 20 minute of tot goudbruin en gaar.

(Vrouekeur)