Kerrievis
genoeg vir 8
◾1,75 kg ferm wit vis
◾45 ml olyfolie
◾sout en varsgemaalde swartpeper...
◾100 g (125 ml) suiker
◾50 ml kerriepoeier
◾15 ml borrie
◾15 ml vinkelsaad
◾15 ml koljander
◾3 ml rooipeper
◾750 ml witasyn
◾125 ml water
◾4 uie, in ringe gesny
◾6 lourierblare
Verhit oond tot 200 °C. Plaas vis op bakplaat met velkant na onder. Sprinkel olyfolie oor en geur goed met sout en peper. Bak vir 8 – 10 minute of tot vis goudbruin en gaar is. Plaas
intussen res van bestanddele in groot pot en bring tot kookpunt. Laat kook vir 5 minute. Plaas vis in plat glasbak en gooi warm sous oor. Laat koel af tot kamertemperatuur. Maak toe en laat piekel in yskas vir minstens 24 uur.
genoeg vir 8
◾1,75 kg ferm wit vis
◾45 ml olyfolie
◾sout en varsgemaalde swartpeper...
◾100 g (125 ml) suiker
◾50 ml kerriepoeier
◾15 ml borrie
◾15 ml vinkelsaad
◾15 ml koljander
◾3 ml rooipeper
◾750 ml witasyn
◾125 ml water
◾4 uie, in ringe gesny
◾6 lourierblare
Verhit oond tot 200 °C. Plaas vis op bakplaat met velkant na onder. Sprinkel olyfolie oor en geur goed met sout en peper. Bak vir 8 – 10 minute of tot vis goudbruin en gaar is. Plaas
intussen res van bestanddele in groot pot en bring tot kookpunt. Laat kook vir 5 minute. Plaas vis in plat glasbak en gooi warm sous oor. Laat koel af tot kamertemperatuur. Maak toe en laat piekel in yskas vir minstens 24 uur.