Wegsteekkoek
Dié “wegsteekkoek” word heeltemal met vars bessies en druiwe bedek. Klik hier vir die resep, wat in ’n episode van Edik van Nantes 2 voorberei is.
Bestanddele
Vulsel
- 500 g roomkaas (teen kamertemperatuur)
- ½ k suurlemoensap
- 2 t vanielje-ekstrak
- ½ k heuning
- ½ k ligte bruinsuiker
- ½ k Griekse jogurt
Bolaag
- 3 k vars bessies (rooi, swart, blou, aarbeie, selfs druiwe)
- 1 k druiwekorrels (ryp en groen)
Instruksies
Kors
- Meng bestanddele saam.
- Voer 22 cm-losboompan met plastiekfilm uit, genoeg om die kante ook te bedek.
- Druk krummelmengsel op bodem vas en plaas in yskas tot behoorlik geset.
Vulsel
- Meng bestanddele saam en skep bo-op kors.
- Maak bokant gelyk en bedek met plastiekfilm.
- Plaas oornag in yskas (kan tot 5 dae in yskas gehou word).
Om te bedien
- Plaas koek op opdienbord van ongeveer 30 cm.
- Bedek bo-op en rondom heeltemal met vrugte.