Kevin Leo se lam- en beespotjie
Kevin Leo het tydens ’n episode van Kampkos vir ons gewys hoe om heerlike lam- en beespotjie voor te berei. Kry sy resep hier.
Bestanddele
- 500 g lamsvleis
- 500 g beesvleis
- uie
- pietersielie
- 1 knoffelhuisie
- suurlemoene
- knoffelspesery
- rooipeper
- paprika
- wit- of rooiwyn
- hoenderaftreksel (poeier)
Instruksies
- Rasper die pietersielie, knoffel en suurlemoensap asook die skil van een suurlemoen baie fyn.
- Braai die vleis vinnig in knoffelolie vir ’n rukkie tot bruin en voeg dan die knoffelspesery oor die vleis sodra jy dit van die hitte verwyder.
- Braai uie in die pot. Voeg ’n bietjie rooipeper en paprika by die uie.
- Voeg die hoenderaftreksel by die uie in die pot en roer om te vermy dat dit aanbrand.
- Gooi nog ’n bietjie knoffel in die pot en voeg die vleis terug in die pot. Voeg die wyn by. Indien nodig kan jy ’n bietjie water byvoeg.
- Laat dit prut vir sowat ’n uur of twee.