Wilandi se sjokolade-en-Turkselekker-laagkoek
Bestanddele
Sjokoladekoek
- 375 ml koekmeel
- 375 ml suiker
- 15 ml bakpoeier
- 2 ml sout
- 375 ml sonneblomolie
- 7,5 ml vanieljegeursel
- 250 ml kookwater
- 125 ml kakaopoeier
- 6 eiers (geskei)
Karamelsous
- 500 g bruinsuiker
- 1 blik ingedampte melk
- 100 g botter
- 20 ml vanieljegeursel
- 40 ml mielieblom
- 100 ml room
Skoonma se sjokolade-ganache
- 200 g donkersjokolade
- 125 ml room
Viooltjie-versiering – Opsioneel
- 8-10 viooltjies
- 1 eierwit
- strooisuiker
PorsiesJy kan die aantal porsies hier aanpas: koek
Instruksies
Sjokoladekoek
- Voorverhit die oond tot 180°C. Voer twee 17,5 cm-losboompanne met bakpapier uit en spuit die kante.
- Meng die meel, suiker, bakpoeier en sout saam. Voeg die olie en geursel by en meng goed.
- Meng die kookwater en kakao, voeg by bogenoemde mengsel en meng.
- Voeg die eiergele by en meng goed.
- Klits eierwitte tot stywe punte vorm en vou by die mengsel in.
- Verdeel in die panne. Bak 40 minute tot gaar.
Turkselekker-koek
- Voorverhit die oond tot 180°C. Voer twee 17,5 cm-losboomkoekpanne uit met bakpapier en spuit die kante met baksproei.
- Klits eiers en suiker saam. Voeg rooswater by en meng goed.
- Sif die meel en sout oor die eiermengsel en klits tot gemeng. Sprinkel die bakpoeier oor en meng goed.
- erhit die melk en botter tot die botter gesmelt het – roer gereeld. Giet dit by die meelmengsel en vou deeglik in met ’n lepel.
- Verdeel tussen die twee panne. Plaas die Turkse lekkerstukkies bo-op die beslag – dit moenie aan die kante raak nie.
- Bak 30 minute tot gaar.
Karamelsous
- Verhit die suiker en ingedampte melk tot die suiker gesmelt is.
- Roer die botter klontjiesgewys by.
- Verhit tot kookpunt.
- Voeg die vanieljegeursel by.
- Meng die mielieblom met die room en roer by sous in.
- Kook oor lae hitte tot die sous verdik.
Skoonma se sjokolade-ganache
- Smelt saam oor lae hitte en laat effens afkoel tot regte dikte vir smeer.
Malvalekker-versiersel
- Meng suiker, eierwitte, 90 ml water, kremetart, rooswater en sout saam.
- Verhit oor dubbelkoker en roer totdat al die suiker gesmelt is.
- Klits op hoë spoed vir 7 minute totdat stywe punte vorm.
- trooi gelatien oor 30 ml water en laat staan vir 5 minute totdat die gelatien al die water absorbeer.
- Smelt die gelatienmengsel oor ’n dubbelkoker – moenie laat kook nie.
- Laat afkoel tot liggaamstemperatuur en voeg by eiermengsel.
- Klits goed en gebruik dadelik.
Viooltjie-versiering (opsioneel)
- Gebruik ’n fyn kwas en verf eierwit oor viooltjieblomme.
- Strooi strooisuiker oor – maak seker al die dele van die blom is met suiker bedek.
- Laat staan op bakpapier vir 24 uur in droë lug.
Konstruksie
- Verdeel koeke in twee deur hulle dwars in die middel deur te sny.
- Pak soos volg: Sjokoladekoek l Bedek met karamelsous l Turkselekker-koek, met lekkers wat na bo wys l Sjokoladekoek l Bedek met karamelsous l Turkselekker-koek, met lekkers wat na bo wys l Sjokoladekoek
- Bedek die bokant en kante met ganache.
- Versier bokant kwistig met malvalekker-versiersel.
- Rond versiering af met versuikerdie viooltjies (opsioneel). Plaas ’n paar bo-op en ’n verdwaalde paar op die rand van die koekbord – eenvoudig.