Visvinger- en rysgereg
Bestanddele
250 ml gekapte uie...
15 ml botter/margarien
2 ml kerriepoeier
50 g (125ml) gerasperde kaas
375 ml matige dik witsous
sowat 500 ml gaar rys
suurlemoensap
400-500 g (16-20) bevrore visvingers
paprika
1-2 ryp tamaties, geskil en in skywe gesny
Metode
Voorverhit die oond tot 200 grade C.
Smeer ‘n groterige oondvaste pasteibak of bespuit dit met kleefwerende kossproei.
Braai die uie in die botter/margarien tot sag.
Voeg die kerriepoeier by en braai liggies.
Meng die uie mengsel, kaas en witsous saam.
Skep die rys in die pasteibak.
Sprinkel suurlemoensap oor die visvingers en rangskik dit op die rys .
Gooi die witsousmengsel oor .
Strooi paprika oor en rangskik tamatieskywe bo-op.
Bak die gereg sowat 30 minute lank tot goudbruin en gaar.
Sit warm voor. Lewer 4-6 porsies.
Bestanddele
250 ml gekapte uie...
15 ml botter/margarien
2 ml kerriepoeier
50 g (125ml) gerasperde kaas
375 ml matige dik witsous
sowat 500 ml gaar rys
suurlemoensap
400-500 g (16-20) bevrore visvingers
paprika
1-2 ryp tamaties, geskil en in skywe gesny
Metode
Voorverhit die oond tot 200 grade C.
Smeer ‘n groterige oondvaste pasteibak of bespuit dit met kleefwerende kossproei.
Braai die uie in die botter/margarien tot sag.
Voeg die kerriepoeier by en braai liggies.
Meng die uie mengsel, kaas en witsous saam.
Skep die rys in die pasteibak.
Sprinkel suurlemoensap oor die visvingers en rangskik dit op die rys .
Gooi die witsousmengsel oor .
Strooi paprika oor en rangskik tamatieskywe bo-op.
Bak die gereg sowat 30 minute lank tot goudbruin en gaar.
Sit warm voor. Lewer 4-6 porsies.
Bron: Facebook / In en om die huis member shared