Wednesday, 6 April 2016

Visvinger- en rysgereg




Visvinger- en rysgereg

Bestanddele
 250 ml gekapte uie...
 15 ml botter/margarien
 2 ml kerriepoeier
 50 g (125ml) gerasperde kaas
 375 ml matige dik witsous
 sowat 500 ml gaar rys
 suurlemoensap
 400-500 g (16-20) bevrore visvingers
 paprika
 1-2 ryp tamaties, geskil en in skywe gesny

 Metode

Voorverhit die oond tot 200 grade C.

Smeer ‘n groterige oondvaste pasteibak of bespuit dit met kleefwerende kossproei.

Braai die uie in die botter/margarien tot sag.

Voeg die kerriepoeier by en braai liggies.

Meng die uie mengsel, kaas en witsous saam.

Skep die rys in die pasteibak.

Sprinkel suurlemoensap oor die visvingers en rangskik dit op die rys .

Gooi die witsousmengsel oor .

Strooi paprika oor en rangskik tamatieskywe bo-op.

Bak die gereg sowat 30 minute lank tot goudbruin en gaar.

Sit warm voor. Lewer 4-6 porsies.

No comments:

Post a Comment