Tara se karringmelk-sjokoladekoek
|
Bestanddele
Koek
- 430 ml koekmeel
- 500 ml strooisuiker
- 180 ml kakaopoeier
- 10 ml bakpoeier
- 10 ml koeksoda
- 5 ml bakpoeier
- 5 ml sout
- 2 eiers (ekstragroot)
- 5 ml vanieljegeursel
- 250 ml karringmelk
- 125 ml sonneblomolie
- 250 ml koffie (gebruik warm, sterk koffie)
Aarbei-compote
- 500 g aarbeie (bevrore)
- 60 ml strooisuiker
Aarbei-kaaskoekvulsel
- 500 g roomkaas
- 60 ml strooisuiker
- 200 ml room
- aarbei-compote
PorsiesJy kan die aantal porsies hier aanpas: koek
Instruksies
Koek
- Voorverhit die oond teen 180°C. Smeer drie 23 cm-koekpanne en voer uit met bakpapier.
- Sif die meel, suiker, kakao, koeksoda, bakpoeier en sout in die mengbak van ’n elektriese menger.
- Meng die eiers, geursel, karringmelk en olie saam in ’n maatbeker.
- Voeg die karringmelk-mengsel geleidelik teen ’n lae spoed by die meelmengsel.
- Voeg die koffie by die mengsel en meng deeglik.
- Gooi die mengsel in die panne en bak vir 40 tot 50 minute of tot gaar.
- Laat die koek heeltemal afkoel. Vul die koek met die aarbei-kaaskoekvulsel en bedek met die sjokolade-ganache.
Aarbei-compote
- Verhit die aarbeie en suiker in ’n kastrol oor mediumhitte. Verhoog die hitte en kook tot die stroop verdik.
Aarbei-kaaskoekvulsel
- Meng die roomkaas en suiker tot glad. Voeg die room by en meng tot glad.
- Vou die aarbei-compote in.
Sjokolade-ganache
- Breek die sjokolade in blokkies in ’n mengbak. Verhit die room oor lae hitte tot net voor kookpunt. Gooi die room oor die sjokolade en meng tot die sjokolade gesmelt is.