Wednesday 20 April 2016

Tamatiefrikkadelle




Tamatiefrikkadelle

14 groterige frikkadelle

1 middelgroot ui...
1 middelgroot tamatie
1 kg gemaalde beesvleis
50 g (125 ml) hawermout
150 ml melk
25 ml bruinasyn
25 ml worcestersous
7 ml sout
2 ml gedroogde tiemie of basiliekruid
knippie witpeper
500 ml water
1 pakkie (85 g) tamatieroomsoppoeier

Verhit die oond tot 180 °C terwyl die frikkadelle gemaak word. Smeer ‘n vlak, oondvaste 3 liter-bak met ‘n deksel.
Skil die ui. Sny die ui en tamatie fyn op. Meng dit en die res van die bestanddele buiten die soppoeier en water lossies (moenie knie nie). Vorm frikkadelle, elk van sowat 100 ml van die mengsel, en plaas dit teenaan mekaar in die bak. Sit die deksel op en bak die frikkadelle ‘n halfuur lank.
Meng die water en soppoeier en giet dit oor die frikkadelle.
Bak die frikkadelle ‘n verdere 25–30 minute, maar nou sonder die deksel.