Wednesday 20 April 2016

SOET VULSELS VIR DOPPIES




SOET VULSELS VIR DOPPIES

CARAMEL EN FLAKE VULSEL :
1 Blik caramel kondensmelk
3 Flake sjokolade...
Meng caramel en gekrummelde flake
Vul horinkies OF doppies met die vulsel
Baie lekker

CREMORA VULSEL:
1 koppie cremora
¼ kop kookwater
Meng b.g
Voeg by ½ blikkie kondensmelk en
¼ kop suurlemoensap

KONDENSMELK VULSEL:
1 blikkie caramel treat
Peppermint sjokolade (gerasper)
Styfgeklopte room
Gesnipperde kersie
Skep 1/2 tl sjokolade onder in bakkie, dan kondensmelk, dan geklopte room en kersie bo-op
Onbekend

LEMON CURT:
2 eetl botter
1kop suiker
2 eiers
2 suurlemoene – skil gerasper en sap uitgedruk
Smelt suiker en botter, voeg suiker en suurlemoensap en skil by
Klits eiers en GOOI WARM MENGSEL by eiers.
Laat prut en roer die heeltyd tot dik. Koel af en sit in doppies.
Bron: Kreatiewe Kos Idees

DADEL VULSEL:
1 blik kondensmelk
250gr dadels (fyn gesnipper)
400ml klapper
Meng alles goed en skep in doppies.

PYNAPPEL VULSEL:
1 pynappel (gerasper)
1 tl botter
2 eiers
1/2 kop suiker
1/2 kop water
4 tl vlapoeier
Kook pynappel water en suiker tot gaar. Klits eiergele en roer vlapoeier by – voeg by pynappel –
Kook tot gaar.
Haal van stoof af. Klits eierwitte tot styf en vou in by mengsel. Moenie mengsel weer kook nie, skep direk in doppies

MELTERT VULSEL:
3 eetl meel
4kop melk
1/2 kop suiker
1 tl vanilje
3 eetl maizina
4 eiers
1 eetl botter en knippie sout
Meng maizina en meel met bietjie v/d melk
Klits eiergele goed en klits die suiker by, Voeg vanilje en sout by
Verhit melk tot kookpunt en roer meelmengsel mengsel by. Kook tot gaar.
Roer nou die eiermengsel in en laat stadig opkook. Haal af van hitte en roer botter in.
Klits eierwitte tot styf en vou in. Gooi in doppies en strooi kaneelsuiker bo-oor