Friday, 15 April 2016

’n Bordjie sout vir Hannon

 


’n Bordjie sout vir Hannon
12 Tertjies (of een groot tert)
Bestanddele
Souttertkors vir doppies
Souttertvulsel (apart gebak)
PorsiesJy kan die aantal porsies hier aanpas: Tertjies (of een groot tert)
Instruksies
Souttertkors
  1. Voorverhit oond teen 180°C.
  2. Sif meel, sout en rooipeper saam. Rasper botter in en voeg gerasperde kaas by.
  3. Meng deurmekaar. Voer die holtes van ’n 12-holte ‘patty pan’ of mini-muffinpannetjie uit met die deeg (daar kan dalk deeg oorbly).
  4. Bak die doppies leeg tot goudbruin en gaar.
Souttertvulsel
  1. Maak die witsous: in ’n kastrol van mediumgrootte, smelt die botter, voeg die meelblom bly en roer. Voeg die warm melk by en roer tot dit klontvry is en die witsous gaar is.
  2. In ’n pannetjie, braai die spek en die uie tot gaar. Roer dit saam met die res van die vulselbestanddele by die witsous in.
  3. Skep die mengsel in ’n gesmeerde medium-oondbak (16 cm x 25 cm) en bak by 180°C tot gaar en gestol, sowat 35-40 minute. Koel af.
Garnering
  1. Druk of sny fatsoene uit die souttert en plaas op die doppies. Versier met mikrokruie of ertjielote uit die tuin.