Friday, 22 April 2016

Kaas-en-uie-potbrood




Kaas-en-uie-potbrood
Hier is die resep vir Zita Pretorius se smullekker-potbroodjie.
Bestanddele:
  • 500 g Bruismeel
  • 500 ml Karringmelk
  • 100 ml Melk (om die karringmelk-houer mee te spoel)
  • 200 g Ryp Cheddarkaas
  • 2 Pakkies wituiesoppoeier
  • 2 Uie
  • 1 Rooi soetrissie
  • Sout en Peper na smaak
  • Basiliekruid
  • Tiemie
Metode:
Stap 1: Smeer ’n gietyster-broodpan met botter.
Stap 2: Sny kaas in blokkies.
Stap 3: Sny uie en soetrissie in blokkies en soteer (sauté) in botter tot sag en uie deurskynend.
Stap 4: Meng meel, karringmelk met melk, kaas, ui en soetrissie-mengsel en soppoeier saam.
Stap 5: Plaas mengsel in die broodpan.
Stap 6: Plaas 8 tot 10 medium warm brikette rondom broodpan en 3 tot 5 brikette bo-op die deksel.
Opdieningsvoorstel: Geniet saam met ’n heerlike biefstuk-gereg