Gevulde Sampioene
(Bedien 6)
½ k (125 ml) botter
Handvol tiemie takkies
1 knoffelhuise, fyngekap
Sout en swartpeper na smaak
6 groot sampioene
6 repies spek, halveer
6 eiers
- Voorverhit die oond na 180°C.
- Smelt die botter in ‘n kastrol en roer die tiemie en knoffel by. Geur goed met sout en peper.
- Vee die sampioene met klam kombuispapier skoon.
- Plaas die sampioene onderste-bo op ‘n bakplaat en bedruip elkeen se binnekant met die botter mengsel.
- Plaas 2 halwe stukkies spek op elke sampioen en bak in die oond vir 5 – 8 minute.
- Verwyder uit die oond en breek ‘n eier versigtig in elke sampioen.
- Bak vir 10 – 12 minute of tot die eier gestol is. Verwyder uit die oond en bedien warm