Friday, 20 November 2015

Maklike Beet Tert




Maklike Beet Tert
1 x Groot Beet
1 x Klein Rooi Ui
60g Feta...
1 x All Butter Puff Pastry
Balsamic Vinegar, Tiemie & Heuning


Sny die beet in klein blokkies (net so onder 1cm²) en stoom dit liggies gaar, maar nog ferm. Terwyl dit stoom kan jy solank jou deeg uitrol en laat rus op 'n oondplaat. Sny die ui in dun halfmaantjies en week in die asyn, met miskien so 'n bietjie suiker/heuning. Die ui sal die asyn opdrink en dan so lekker pap en bruin wees. Laat die beet so 'n bietjie afkoel voordat jy dit op die deeg plaas - ek het dit sommer met 'n klein bietjie koue water afgespoel. Versprei die beet bo-oor die deeg, gevolg deur verkrummelde feta, strooi dan tiemie bo-oor en sit heel laaste die balsamiese uie skyfies op en drizzle heuning bo-oor. Bak in die oond tot die deeg lekker gepof en gaar is - so 15-20 minute of 180 grade.