Friday, 20 November 2015
Murgpampoentjie Tert
Murgpampoentjie Tert
1 Rol Puff Pastry
2 Groot Murgpampoentjies gewas en in dun skywe gesny
2 Knoffelhuisies fyn gekap
4 Eetlepels Mascarpone kaas (ricotta sal ook werk)
Olyf olie
50g Parmesan
Meng die murgpampoentjie skywe met olyf olie en gekapte knoffel - sit spesery (sout/peper) by na smaak. Ek het sommer oorskiet vars roosmaryn 'n skeut seesout ingegooi. Meng helfte van die parmesan saam met die mascarpone en smeer die uitgerolde deeg daarme - los 'n 2cm rand skoon. Pak die murgpampoentjie skywe bo-oor, vou die randte om, en bak dan in die oond vir 15 minute teen 180 grade. Gooi die res van die parmesan oor en sit dan terug in die oond vir 10 - 15 minute. Laat dit eers effens afkoel voor jy inskep - gee die geure 'n kans om te ontwikkel en die deeg 'n kans om te ontspan.