Gepiekelde koolslaai met mielies
PIEKELMENGSEL
125 ml (½ k) witdruiwe-asyn
250 ml (1 k) water
15 ml (1 e) sout
SLAAI
½kopkool, in julienne-repies gesny
1 rooi-ui, in dun skyfies gesny
2-3 mielies
olyfolie
3 wortels, skoongeskraap en in julienne-repies gesny
1 brandrissie, gekap
groot hand vol sultanas
GROEN MAYONNAISE
20 g koljanderblare, gekap
10 g mentblare, gekap
1 knoffelhuisie, gekap
125 ml (½ k) mayonnaise van ’n goeie gehalte
- Piekelmengsel Meng die bestanddele vir die piekelmengsel en laat kook.
- Slaai Giet ¾ daarvan oor die kool en die res oor die ui. Laat staan sowat 1 uur tot afgekoel.
- Kook die mielies in ’n kastrol soutwater tot sag. Dreineer. Smeer met olyfolie en rooster vinnig op die kole tot effens geskroei. Sny die pitjies af.
- Dreineer die kool en uie en meng. Voeg die mielies, wortel, brandrissie en sultanas by.
- Groen mayonnaise Kap die koljander, ment en knoffel goed fyn in die voedselverwerker en meng die mayonnaise by. Meng die mayonnaise deur die koolmengsel.