Skons
Lewer 12 skons
Bereiding: 10 minute
Baktyd: 12 minute
500 ml (2 k) bruismeel en ekstra vir knie
45 ml (3 e) strooisuiker
’n knippie sout
60 ml (¼ k) korente
60 g botter, in blokkies gesny
250 ml (1 k) karringmelk
konfyt en kaas vir voorsit
Voorverhit die oond tot 220 ⁰C.
- Voer ’n bakpan met bakpapier uit en bespuit met kossproei.
- Sif die meel, suiker en sout in ’n bak.
- Voeg die korente by en meng.
- Voeg dan die botter by.
- Vryf die botter met jou vingers by die meel in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Maak ’n holte in die middel van die mengsel.
- Voeg die karringmelk by.
- Roer dit met ’n plat mes tot ’n klewerige deeg vorm.
- Keer dit uit op ’n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is.
- Knie sagkens tot glad.
- Rol die deeg sagkens met ’n deegroller uit.
- Hou dit dik.
- Gebruik ’n ronde koekiesnyer om die skons mee uit te sny.
- Druk enige oorblywende deeg saam.
- Herhaal om 12 skons te maak.
- Pak die skons op die voorbereide pan.
- Verf dit met melk en bak vir 12 minute of tot goudkleurig.