YSKAS LAAGTERT
LEWER 1 TERT VAN 23 CM
Bereiding: 30 minute
Verkoeltyd: 3 uur
45 ml (3 e) vlapoeier
45 ml (3 e) mielieblom
1 eier
60 ml (¼ k) suiker
1 L (4 k) melk
1 blik (385 g) kondensmelk
2 pakkies (200 g elk) Tennisbeskuitjies
kaneel vir oorstrooi
- Meng die vlapoeier, mielieblom, eier en suiker met ’n bietjie melk om ’n pasta te vorm.
- Verhit die res van die melk en die kondensmelk in ’n kastrolletjie en voeg die vlamengsel by. Roer oor matige hitte tot die mengsel verdik het en kook.
- Pak ’n laag Tennis-beskuitjies in ’n tertbak van 23 cm en bedek met ’n laag vla. Herhaal die lae tot die vla op is.
- Eindig met ’n laag vla en strooi kaneel oor.
- Plaas 3 uur in die yskas om te stol.