Mediterreense hamburger-resep
Patties
Varkvleis hou die patties lekker sappig.
- 500 g gemaalde maer varkvleis
- 500 g gemaalde maer beesvleis
- 2 eiers, geklits
- 2 snye witbrood, gekrummel
- 2 groot knoffelhuisies, fyngekap
- 10 ml rooi brandrissiepasta (of so 3 fyngekapte vars brandrissies)
- gerasperde skil van 1 suurlemoen
- sap van ½ suurlemoen
- groot hand vol vars koljanderblare, grofgekap
- 10 ml fyn komyn, drooggebraai vir ekstra geur
- 10 ml koljandersaad, effens fyngemaak met ’n stamper en vysel
- 5 ml growwe sout
- 5 ml grofgemaalde swartpeper
Tzatziki
- 1 komkommer, gerasper
- 150 ml Bulgaarse jogurt
- 1 groot knoffelhuisie, fyngekap
- 15 ml vars kruisement, fyngekap
- sout en grofgemaalde peper na smaak
EKSTRA BYKOMSTIGHEDE
- vars slaaiblare van jou keuse
- 125 ml songedroogde tamaties in olie, grofgekap (ek verkies Ina Paarman s’n)
- 1 eiervrug, in dik skywe gesny, met olyfolie geverf, gegeur met sout en peper en in ’n riffelpan gebraai tot sag
- ½ rooi-ui, in dun ringetjies gesny
- 10 gebotterde baps (sagte, wit rolletjies met ’n fyn poeierlagie meel)