Wednesday 22 July 2015

Vinnige voor-die-lessenaar ontbyt




Vinnige voor-die-lessenaar ontbyt
Bestanddele
6 snye bruinbrood
 12 snytjies ham
 2 e (30 ml) botter
 6 knopiesampioene, in kwarte gesny
 sout en swart peper
 6 kersietamaties, gehalveer
 6 eiers
± 2 e (30 ml) gekapte grasuie
 1 k (250 ml) cheddarkaas, gerasper

Metode
Voorverhit die oond tot 180°C.
 Spuit 6 oondvastebakkies, ramekins of koffiekoppies (±200 ml volumemaat) met kleefwerende sproei.
 Voer elke bakkie met ‘n sny bruinbrood uit, gevolg deur 2 snytjies ham.
 Verhit die botter in ‘n braaipan en braai die sampioene vir 3-5 minute tot goudbruin en gaar.
 Geur goed met sout en swartpeper.
 Verdeel die sampioene tussen die 6 bakkies en plaas 2 halwe tamaties in elkeen.
 Breek ‘n eier in elke bakkie en sprinkel met grasuie en kaas.
 Bak in die oond vir 7-10 minute of tot die eier gestol is.
 Bedien warm.