Friday, 17 July 2015
Beesvleis Potjie|
Beesvleis Potjie|
BESTANDDELE:
60 ml olyfolie
2 uie, gekap
4 wortels, gekap en in blokkies gesny
3 selderystingels, in dun skyfies gesny
1 knoffelhuisie, fyn gedruk
125 ml meelblom
5 ml koljander
5 ml kaneel
5 ml sout
2 kg beeskortrib
Bouquet garni: 6 selderystingels, 2 tiemiestingels en 2 lourierblare met kombuistou vasgebind
500 ml beesaftreksel
250 ml Drostdy-Hof Winemaker’s Collection Merlot
300 g pekeluie, geskil
4 jenewerbessies
4 steranyssade
4 stukkies kassia
500 g patat, geskil en in blokkies gesny
500 g botterskorsie, in blokkies gesny
sout en gemaalde swartpeper
METODE:
Berei die vuur soos gewoonlik voor, en sorg vir genoeg kole om ’n potjie gaar te maak.
Verhit die olie in ’n middelslag-gietysterpotjie en braai die uie, wortels, seldery en knoffel saggies tot goudbruin. Verwyder uit die potjie en hou eenkant.
Voeg die meelblom, koljander, kaneel en sout saam in ’n mengbak. Bestuif die stukke kortrib met die gegeurde meelblom. Skud alle oortollige meelblom af. Braai die stukkies vleis bietjies-bietjies in dieselfde potjie tot goudbruin.
Plaas die groente in die potjie terug. Voeg die bouquet garni, beesaftreksel en Drostdy-Hof Winemaker’s Collection Merlot, jenewerbessies, anyssaad en kassia by en geur na smaak.merlot.jpg
Bring tot kookpunt, verminder die hitte en laat anderhalfuur lank prut tot die vleis van die been afval. Voeg die patat en botterskorsie by en kook vir nog 30 minute tot sag.
Bedien warm met ’n romerige polenta of rys en geniet dit met die Drostdy-Hof Winemaker’s Collection Merlot.
Lewer 6-8 porsies