Thursday, 16 April 2015

Laekoolhidraat-wortelkoekies




Laekoolhidraat-wortelkoekies
LEWER 20
Bereiding: 20 min.
Bak: 45 min....
KOEK
160 g sukralose of xilitol
160 ml ( k) klapper of kanolaolie
4 eiers
150 g fyn klapper
150 g fyn amandels

10 ml (2 t) bakpoeier
5 ml (1 t) koeksoda
7 ml (1½ t) kaneel
5 ml (1 t) gemmer
400 g fyn gerasperde
wortel of beet
50 g gekapte pekanneute
125 ml (½ k) appelpuree
VERSIERSEL
230 g roomkaas, versoet met ’n knippie versoeter
mentblare gemeng met soutvlokkies
Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit 6 holtes van ’n Bundt-pan.
1. Klits die versoeter en olie saam, voeg die eiers een vir een by en klits goed.
2. Meng die droë bestanddele by en vou die res van die bestanddele in. Maak die panholtes gelyk vol. Bak 45 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom. Laat afkoel en keer uit.
3. Smeer die roomkaas oor en sprinkel die mentsout oor.