Thursday, 28 August 2014
Blitsblatjang in die mikrogolf
Blitsblatjang in die mikrogolf
Roer die blatjang aan die begin omtrent elke minuut sodat die suiker heeltemal opgelos het voor die mengsel begin kook. Dit keer dat die mengsel sandsuiker word.
Lewer sowat 300 ml
Bereiding: 30 minute
Gaarmaaktyd: 15-20 minute
200 g mango, in blokkies gesny
1 ui, in blokkies gesny
125 ml (½ k) witwynasyn
250 ml (1 k) sagte bruinsuiker
2 ml (½ t) masala
3 ml (ruim ½ t) borrie
2 knoffelhuisies, fyn gekap
1 kaneelstokkie
1.Plaas al die bestanddele in ’n glasbak geskik vir die mikrogolfoond.
2.Mikrogolf die mengsel sowat 20 minute. Roer die mengsel elke 5 minute. As jy die blatjang te lank kook, word dit taai en stroperig. Giet ’n bietjie water by en roer tot die water in die stroop opgelos het.
3.Skep die blatjang in ’n gesteriliseerde bottel met ’n deksel en verseël.