Piesang-en-uieslaai
Genoeg vir 4-6 mense
Bereiding: 20-30 minute
Gaarmaaktyd: 10 minute
20 ml (4 t) botter
3 uie, in ringe gesny
750 ml (3 k) kookwater
30 ml (2 e) koekmeel
30 ml (2 e) geroosterde kerriepoeier
5 ml (1 t) mosterdpoeier
125 ml (½ k) water
125 ml (½ k) witwynasyn
3 ml (ruim ½ t) sout
3 ml (ruim ½ t) peper
45 ml (3 e) bruinsuiker of 50 ml gouestroop
8 piesangs
2 hardgekookte eiers, in skywe gesny (opsioneel)
- Verhit die botter in ’n kastrol en braai die uie tot sag. Voeg die kookwater by.
- Meng die res van die bestanddele behalwe die piesangs en eiers, en voeg by die uie. Roer gedurig tot dit kook en effens verdik. Laat afkoel.
- Sny die piesangs in skyfies en voeg by sous.
- Hardgekookte eiers wat in skyfies gesny is, kan ook bygevoeg word.