Friday, 29 November 2013

Caramel latte loaf cake




Caramel latte loaf cake
Makes 2

230g Stork Bake margarine, softened
230g sugar
4 eggs
250g cake flour
1 tsp baking powder
pinch of salt
½ cup tinned caramel

Thursday, 28 November 2013

Cupcake Ruiker


Bron:  Facebook / In en om die huis member shared

Kersboom Versierings




Sparkly stars:
cut thick card (like from a box) into shapes. Glue printed music/ old book pages to the shapes using a mix of --half water/ half white glue-- add glitter and string, flowers etc

Bron:  Facebook / In en om die huis member shared

Ham, Egg and Avo Cups - Breakfast


Mieliemeel genot




Mieliemeel genot (Helena Enslin Laubscher)

Jy kan dit vir ‘n voorgereg, snack, aandete of bykos by ‘n braai voorsit.

I liter koue water...
I koppie mieliemeel
1 opgehoopte eetlepel marmite
3 eiers

SKONS RESEP van TANNIE POPPIE COETZER




KANSELKOOK SKONS RESEP van TANNIE POPPIE COETZER
 

Voorbereidings en Bestanddele:

 1. Stel oond op 190 grade
2. 500g Bruismeel
3. 350ml vars room
4. 1 x blikkie Sprite

3 x Frikkadelletjie Resepte



GEURIGE FRIKKADELLETJIES
500 g maalvleis
125 ml broodkrummels
250 ml gerasperde Cheddarkaas
1 eier, geklits
10 ml sout
rooipeper na smaak
Meng al die bestanddele. Vorm klein frikkadelletjies en plaas dit in 'n oondpan. Bak dit 10 minute land by 160ºC en rooster dit dan onder die oondrooster totdat dit bruin is.

 
OOSTERSE FRIKKADELLETJIES:
500 g gemaalde varkvleis
5 ml sout
varsgemaalde swartpeper na smaak
25 ml pietersielie, gekap
1 ml fyn neutmuskaat
12,5 ml koekmeelblom
1 eier, geklits
1 k klapper
50 ml olie
Meng vleis, sout, swartpeper, pietersielie en neutmuskaat goed saam. Vorm klein frikkadellletjies. Meng koekmeelblom en eier, en rol die frikkadelletjies daarin en daarna in die klapper. Braai die frikkadelletjies stadig in warm olie in 'n swaarboomkastrol tot gaar. Ryg dit op peuselstokkies.
Doopsous:
10 ml mosterdpoeier
25 ml asyn
62,5 ml vrugteblatjang
50 ml kweper/appeljellie
Meng mosterdpoeier, asyn, vrugteblatjang en jellie goed saam. Bedien die frikkadelletjies saam met die doopsous.
 

KAASGEVULDE FRIKKADELLETJIES:

500 g maer beesmaalvleis
1 kookappel, ontkern, geskil en gerasper
1 medium ui, fyngekap
10 ml vars tiemie of 3 ml droë tiemie
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
250ml Tusser-kaas, in 1 cm blokkies gesny
olie vir braai

Metode:

Meng die maalvleis, appel, ui, tiemie, sout en peper liggies met 'n vurk saam. Verdeel in 20 eweredige dele en vorm in balletjies, druk 'n blokkie kaas in die middel van die frikkadelletjie. Vorm die maalvleisballetjie om dit heeltemal te bedek. Bedek en verkoel tot benodig. Braai in verhitte olie tot gaar. Sit warm of koud voor.

Mielie tert




Lourens de Lange
Mielie tert

Bestanddele:

60 ml Koekmeelblom ...
15 ml Bakpoeier
40 ml Suiker
2 blikke (410 g) geroomde suikermielies

Aartappel gisplantjie



Lindie De Villiers

Aartappel gisplantjie

5ml gis

10ml suiker
5ml sout louwarm water.

SUMMER MILK JELLY

 
 
SUMMER MILK JELLY

1 box SPAR fruit flavoured jelly powder – cherry flavoured
150ml boiling water...
300ml SQUILLOS strawberry flavoured milk

CHEDDARKAAS-EN-BILTONG VETKOEK

CHEDDARKAAS-EN-BILTONG VETKOEK: [deur Barbara Joubert]
(sowat 8 vetkoeke)
250 g (445 ml) witbroodmeel 
250 g (445 ml) koekmeel 
10 ml sout 
1 x 10 g kitssuurdeeg 
15 ml suiker  
315 ml warm water  
sowat 600 ml sonneblomolie  
sowat 240 g cheddarkaas, gerasper  
sowat 180 g gesnyde beesbiltong
SO MAAK JY:
Meng witbroodmeel, koekmeel, sout en suurdeeg. Kombineer suiker en warm water en voeg by die meel. Meng goed. Knie deeg vir minstens 10 minute op ’n meelbestrooide oppervlak
tot lekker elasties. Plaas  deeg in ’n bak (taamlik groter as die deeg). Smeer ’n klein bietjie olie daaroor – dit verhinder uitdroging.
Maak bak met kleefplastiek toe en laat deeg op ’n louwarm plek rys tot byna dubbel die grootte. As dit nogal koud is, skakel ek my lou-oond op laag aan en laat die deeg daarin rys.
Knie die deeg af. Vorm ronde vetkoeke. Neem ’n hand vol gerasperde kaas en so 5 – 6 snye biltong en druk dit styf saam. Maak ’n holte bo in die middel van die vetkoek en druk saamgeperste kaas en- biltong in die middel van die deeg in. Druk die vulsel toe in die deeg en plaas vetkoeke op ’n bakplaat. Laat weer vir so 30 minute rys. Verhit olie in ’n kastrol.
Breek ’n klein stukkie deeg af om te toets of olie gereed is: As dit dadelik begin braai, is olie reg. Braai so 3 vetkoeke op ’n slag. Draai hulle om wanneer dit aan die een kant begin verbruin. Verlaag die olie se temperatuur en draai die vetkoeke nou en dan om. Hulle braai vir minstens 10 minute. Dreineer op kombuispapier.
 
 
CHEDDARKAAS-EN-BILTONG VETKOEK: [deur Barbara Joubert]
(sowat 8 vetkoeke)

 250 g (445 ml) witbroodmeel
250 g (445 ml) koekmeel
10 ml sout ...
1 x 10 g kitssuurdeeg

Waslap Sakkie


Oulike geskenk idee

Outydse Spesery Koekies



Versier jou koekies met die agterkant van 'n glas (wat natuurlike 'n patroon het)

Outydse Spesery Koekies
Bestanddele:
425 g Koekmeel
 3 ml Sout
 3 ml Koeksoda
 5 ml Fyn kaneel
 3 ml Fyn naeltjies

Wednesday, 27 November 2013

Boereworspastei




Lourens de Lange
Boereworspastei

500 g boerewors (oorskiet van braai werk ook goed)
3 eiers, geklits
1 klein blikkie soetmielies...
botter, melk, sout en peper
6 medium aartappels, geskil
1 k gerasperde Cheddarkaas

Kersboom Muffins



Gebruik jou gewonde muffin mengsel en bak heerlike muffins.  wanneer afgekoel maak hierdie kersboompies.  Plaas 'n aarbei met 'n bietjie groen versiersuiker bo-op die myffin en versier dan die aarbei soos 'n denneboom.  Gebruik lekker as versiering

Bron:  Facebook / In en om die huis member shared

Onfeilbare suurlemoen-yskaskaaskoek




Onfeilbare suurlemoen-yskaskaaskoek 

 'n Staatmaker wat ook lekker in 'n oondpan pas en dan in blokkies gesny kan word. Heerlik met enige bolaag.

Kors
2 pakkies Tennisbeskuitjies, gekrummel
100 ml — 160 ml gesmelte botter
'n Knippie kaneel

Vulsel
1 blik (397 g) volroom-kondensmelk
150 ml suurlemoensap
30 ml fyngerasperde suurlemoenskil
2 houers (200 g elk) geroomde maaskaas

Geen bak Chocolate kaaskoek




Lourens de Lange
Geen bak Chocolate kaaskoek

Bestanddele

150g cream cracker koekies...
45g botter
110g strooisuiker, verdeel
120ml geklopte room
150g donker sjokolade, gesmelt en afgekoel

PAP EN WORS




Lourens de Lange
PAP EN WORS
Bron - RSG resepte)

Bestanddele:
Stywe pap...
3 koppies water
2 teelepels sout
1 koppie mieliemeel

Tuisgebakte tertjie




Tuisgebakte tertjie met groenslaai

Bestanddele vir die kors:

120g meel
60g koue botter in blokkies gesny
‘n Knippie sout
3-4 eetlepels koue water

Bestanddele vir die vulsel:
1 vryeloop hoendereier

CHEESE MUFFINS - ONLY 5



Joey Badenhorst Lotter

CHEESE MUFFINS - ONLY 5:
1 cup selfraising flour 
1 cup CHEDDAR cheese
1 cup milk
Pinch of salt
a bit of Cayenne pepper (if you like it)

Viskoekies




Lourens de Lange
Viskoekies
Enige vis kan vir hierdie resep gebruik word, maar onthou om varswatervis te maal aangesien dit baie grate het.

500 g gestoomde vis
300 g aartappels gekook en gesmash...
4 groot lepels gekapte uie
3 lepels gekapte pietersielie
1 teelepel sout indien nodig
knippie neutmuskaat

Smelt-in-die-mond-koekies





Smelt-in-die-mond-koekies

maak 30 koekies

Die allerlekkerste sjokoladekoekies!

500 ml (2 k) koekmeel
80 ml (1⁄3 k) kakao
3 ml (½ t) bakpoeier
knypie sout
250 ml (1 k) sagte botter
125 ml (½ k) suiker
1 eier
5 ml (1 t) vanieljegeursel

Appelkoos-en-klapperkoekies & Sjokolade-en-karamelkoekies





Appelkoos-en-klapperkoekies

Maak 24 koekies

Hou goed in ’n lugdigte houer vir omtrent 2 weke.

1 Voer ’n 30 cm x 24 cm bakplaat met bakpapier.
2 Smelt 100 g (1/3 k + 2 e + 1 t) botter en 180 ml (¾ k) kondensmelk in ’n kastrol oor matige hitte. Bring tot kookpunt en prut oor lae hitte vir 2 min. terwyl kort-kort geroer word. Verwyder van die hitte.

Malvalekkers


 
 Malvalekkers
genoeg vir 25


50 ml (3½ e) gelatien
250 ml (1 k) kookwater
750 ml (3 k) suiker
330 ml (1 ¹⁄³ k) glukose
160 ml (²⁄³ k) water
5 ml (1 t) vanieljegeursel

Suurlemoen-en klapper-skywe





Suurlemoen-en klapper-skywe

genoeg vir 24
125 g sagte botter
55 g (¼ k) strooisuiker
150 g (1 k) koekmeel
30 g klapper
80 ml (¹⁄³ k) sitrusmarmelade

Pizza Roses




Pizza Roses recipe.
Makes 15-16 Rolls
First, prepare your filling of choice: Creamy Chicken Filling
Next, prepare the dough:
INGREDIENTS
4 cups all purpose/plain flour
1 tbsp. instant yeast
2 tbsp. powdered milk
1 tsp. salt
4 tbsp. oil
egg 1 (plus 1 for glazing)
1 tsp. castor/grinded sugar
INSTRUCTIONS
In a bowl mix together the following ingredients: 4 cups flour, 1 tsp. salt, 1 tsp. castor sugar, 2 tbsp. milk powder, 1 tbsp. yeast, 4 tbsp. oil and 1 egg, knead to a medium soft dough with slightly warm water, leave to rise for 1 hour.
STEP 1: Divide the dough into 15-16 sections and shape them into neat balls.
STEP 2: Now you can start shaping the Roses. Roll out each ball to about 4" diameter.
STEP 3: Brush a bit of butter on the circle of dough. Make 4 diagonal slits, leaving the center intact.
STEP 4: Add your filling in the center.
STEP 5: Take one of the sections and cover the side of the filling with it.
STEP 6: Take the opposite side's section and cover the other side of the filling with it.
STEP 7 & 8: Repeat with the two last sections.
STEP 9: Pinch the dough on the side to seal it.
Repeat until all rose-rolls are ready.
STEP 10: Place the prepared rolls on a greased tray.
STEP 11: Pre-heat your oven to 180 C. Brush each rose gently with egg yolk mixed with a tsp. of milk. Sprinkle with sesame seeds.
Bake for about 15-20 minutes or until tops are golden and rolls are ready.
STEP 12: Remove and brush them with melted butter. Keep them covered until time of serving so they stay soft.
These can be served as is, with a chutney of choice, or as an accompaniment with any meal or soup.


OVEN ROASTED ONION RINGS WITH A SPICY JALAPEÑO DIP




Susan Wassenaar
 

OVEN ROASTED ONION RINGS WITH A SPICY JALAPEÑO DIP

 Ingredients
3 onions, cut into 1 cm rings (outer rings are better)
150ml flour, sifted
1 tsp pepper...
salt, to taste
smoked paprika
125ml buttermilk

Cupcake Christmas tree




Cupcake Christmas tree.. Make cupcakes use a cone put green frosting and sprinkles.

Bron:  Facebook / In en om die huis member shared

Easy, Cheesy Mealie Braai Bread




Hendrika Gertse

Easy, Cheesy Mealie Braai Bread

Ingredients
• 500 gram Self-raising flour
• 250 gram grated Cheddar cheese...
• 1 cup Frozen corn
• 500 millilitre Maas or buttermilk

AARTAPPEL GEREGTE




Lourens de Lange
AARTAPPEL GEREGTE

8 aartappels saggekook met die skil. Laat bietjie afkoel in koue water. Trek die skil af.
1 pakkie van elk wit en bruin uiesoppoeier.
1 k gerasperde kaas ...
1 greenpepper in dun repies gesny
1 pk mushrooms in skywe gesny
3 t crushed garlic (in bakkies)

Tuesday, 26 November 2013

SJOKOLADE PLAATKOEKIES MET MASCARPONE




SJOKOLADE PLAATKOEKIES MET MASCARPONE

JY BENODIG
2 koppies bruismeel
4 eetlepels suiker
knippie sout
2 eiers, geklits
1 eetlepel olie
1 koppie melk

AARTAPPEL-PIZZA




AARTAPPEL-PIZZA

JY BENODIG
800g aartappels (gaargemaak in skil)
2 eetlepels bruismeel
1 eetlepel druiwepitolie of groente-olie
seesout
grofgemaalde swartpeper

OONDGEROOSTERDE GEROOKTE SALMFILETTE




OONDGEROOSTERDE GEROOKTE SALMFILETTE

JY BENODIG
½ koppie olyfolie
500g jong tamaties
1 eetlepel botter
70g spek
1 koppie parmesaan kaas
1 koppie polenta
handvol vars basiliekruid

Jelly Tot Fudge




Jelly Tot Fudge

750g wit sjokolade
1 blik kondensmelk
5 ml vanilla essence...
1 pakkie jelly tots

Arbei kaaskoek resep



Lourens de Lange
Arbei kaaskoek resep
bestanddele:

1 koppie cracker koekie krummels
3 eetlepels botter , gesmelt...
3 eetlepels suiker
2 houertjies roomkaas , versag
1/2 koppie suiker
1 eetlepel suurlemoensap
1 teelepel gerasperde suurlemoenskil

Hoenderpastei




Hoenderpastei
(6 porsies)

§  80 ml olyfolie
§  4 knoffelhuisies, fyngekap
§  2 uie, grofgekap
§  2 suurlemoene, gehalveer
§  2 heel hoenders
§  500 ml groenteaftreksel

Kalkoen




Kalkoen

Die Kerskalkoen word nie met die vulsel gestop nie. Dit word apart gebak en dan net saam met die kalkoen en sous voorgesit.

1 kalkoen van 5-7 kg, ontdooi indien gevries, goed skoongemaak

Voorverhit die oond tot 150 °C.
Spoel die kalkoen goed af (binne en buite) en druk goed droog met kombuispapier. Geur goed met sout en peper (binne en buite).
Sny twee suurlemoene in stukkies en voeg 'n handvol vars tiemie en pietersielie by. Vul die kalkoen se maaggedeelte daarmee en bind die kalkoen op met tou.

Varkboud met aartappels




Varkboud met aartappels
Genoeg vir 6 mense
Bereiding: 20 minute
Gaarmaaktyd: 1½ uur

1 varkboud, sowat 2 kg, ontbeen, maar behou die swoerd (“rind”)
growwe sout
sout en vars gemaalde swartpeper

Soutbeesvleis





Soutbeesvleis

1,5 kg soutbeesvleis
5 heel peperkorrels
2 heel naeltjies
1 lourierblaar
1 ui, gekap

Lamsboud met kruisement-jogurt





Lamsboud met kruisement-jogurt
 (6 porsies)

§  2 mediumgroot lamsboude
§  12 knoffelhuisies
§  100 ml olyfolie
§  750 ml rooiwyn
§  6 roosmaryntakkies, gekap
§  sout en varsgemaalde swartpeper

Beestong met Mosterdsous





Beestong met Mosterdsous.

Beestong
- 1 kg beestong
- 1 klein ui
- 1 klein geelwortel
- vars seldery of pietersielietakkies

Mengel Calamari-Slaai



Lourens de Lange
Riaan se Mengel Calamari-Slaai:

Calamari-ringe
Roketblare, vars ...
Avo, gesny
Balsamiese asyn

{Leftover} Mashed Potato Puffs



{Leftover} Mashed Potato Puffs

Ingredients
  • 2 cups mashed potatoes
  • 3 eggs, beaten
  • ¾ cup grated Parmesan or Gruyere, divided
  • ¼ cup minced chives

Warm Groente slaai




Lourens de Lange
Warm Groente slaai
Bestanddele

 2 heel rooi rissies
6 aartappels
1/2 sakkie groenbone , skoongemaak en gehalveer...
1 bossie scallions , gesny (gras uie)
1/2 koppie gekapte vars platblaarpietersielie
2 knoffelhuisies , fyn

Tamaties en Basil Pasta




Lourens de Lange
Tamaties en Basil Pasta

Bestanddele
Genoeg vir: 8...

1 (500g) pak penne pasta
8 tamaties, in blokkies gesny
4 eetlepels olyfolie
handvol fyngekapte vars basiliekruid

Pesto Pasta met Hoender




Lourens de Lange
Pesto Pasta met Hoender

Bestanddele
1 Pak fettuccine, linguine of spaghetti
1 eetlepel margarine...
1 eetlepel sonneblom olie
3 Ontbeende hoender borsies sonder vel

Lentil and Mushroom Shepherd’s Pie




Lentil and Mushroom Shepherd’s Pie
8 or more servings

INGREDIENTS:
  • 8 large or 10 medium potatoes (Yukon gold works well)
  • 2 tablespoons Earth Balance or other vegan buttery spread
  • 1/2 cup rice milk
  • Salt to taste
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 large onion, finely chopped

Steak en pepper pie




Lourens de Lange

Steak en pepper pie
Ingredients

Serves: 4


1 - 1.2Kg chuck or blade steak
For the seasoned flour
1/2 Cup plain flour
1 Tablespoon cracked black pepper
3/4 to 1 Tablespoon white ground pepper
1 Tablespoon ground black pepper
2-3 Tablespoons canola or olive oil
2 brown onions (sliced and diced)

Monday, 25 November 2013

Weet-Bix Cookies





Weet-Bix Cookies
 
4 Sanitarium Weet-Bix, crushed
2/3 cup rolled oats
¾ cup wholemeal flour
100g brown sugar
 
1/3 cup dark choc bits
2/3 cup dried apricots, diced