Lourens de Lange
Warm Groente slaai
Bestanddele
2 heel rooi rissies
6 aartappels
1/2 sakkie groenbone , skoongemaak en gehalveer...
1 bossie scallions , gesny (gras uie)
1/2 koppie gekapte vars platblaarpietersielie
2 knoffelhuisies , fyn
2 eetlepels gekapte oreganumblare
Rasper skil en sap van 1 suurlemoen
2 eetlepels witwynasyn
1/2 koppie ekstra suiwer olyfolie
1 teelepel sout
1/2 teelepel vars gemaalde swartpeper
Aanwysings
Verhit oond. Plaas die rooi rissies op 'n foelie uitgevoerde bakplaat.
Plaas die rooi rissies onder die verhittings element. Draai die rissies elke 2 tot 3 minute om totdat die vel stukkend is, oor 8-9 minute totaal. Plaas die gebraaide rissies in 'n plastieksak . Verseël die sak en laat die rissies sit vir 10 minute om die vel te skei en te laat afkoel.
Intussen , bring 'n groot pot soutwater tot kookpunt oor hoë hitte . Voeg die aartappels en kook tot sag , sowat 10 tot 12 minute . Verwyder die aartappels tot 'n snyplank . Voeg die groenbone in die pot. Kook die groenbone tot sag, sowat 3 minute. Verwyder die groen bone en plaas in 'n groot bak. Sny die aartappels in die helfte , terwyl nog warm en kombineer hulle met die groenbone in die groot bak. Verwyder die soetrissies uit die plastieksak. Dop die vel van die rissies af. Sny die peper vleis in wye stroke en verwyder die sade en are. Plaas hulle in die bak met die aartappels en bone. Voeg die scallions(gras uie), pietersielie en knoffel by en kombineer.
In 'n klein bakkie kombineer die origanum , suurlemoensap en-skil en wit wyn asyn. Klits in die olyfolie by en roer die sout en peper in. Gooi die slaai sous oor die warm groente. Sit dadelik voor.
Warm Groente slaai
Bestanddele
Bestanddele
2 heel rooi rissies
6 aartappels
1/2 sakkie groenbone , skoongemaak en gehalveer...
1 bossie scallions , gesny (gras uie)
1/2 koppie gekapte vars platblaarpietersielie
2 knoffelhuisies , fyn
2 eetlepels gekapte oreganumblare
Rasper skil en sap van 1 suurlemoen
2 eetlepels witwynasyn
1/2 koppie ekstra suiwer olyfolie
1 teelepel sout
1/2 teelepel vars gemaalde swartpeper
Aanwysings
Verhit oond. Plaas die rooi rissies op 'n foelie uitgevoerde bakplaat.
Plaas die rooi rissies onder die verhittings element. Draai die rissies elke 2 tot 3 minute om totdat die vel stukkend is, oor 8-9 minute totaal. Plaas die gebraaide rissies in 'n plastieksak . Verseël die sak en laat die rissies sit vir 10 minute om die vel te skei en te laat afkoel.
Intussen , bring 'n groot pot soutwater tot kookpunt oor hoë hitte . Voeg die aartappels en kook tot sag , sowat 10 tot 12 minute . Verwyder die aartappels tot 'n snyplank . Voeg die groenbone in die pot. Kook die groenbone tot sag, sowat 3 minute. Verwyder die groen bone en plaas in 'n groot bak. Sny die aartappels in die helfte , terwyl nog warm en kombineer hulle met die groenbone in die groot bak. Verwyder die soetrissies uit die plastieksak. Dop die vel van die rissies af. Sny die peper vleis in wye stroke en verwyder die sade en are. Plaas hulle in die bak met die aartappels en bone. Voeg die scallions(gras uie), pietersielie en knoffel by en kombineer.
In 'n klein bakkie kombineer die origanum , suurlemoensap en-skil en wit wyn asyn. Klits in die olyfolie by en roer die sout en peper in. Gooi die slaai sous oor die warm groente. Sit dadelik voor.