Lourens de Lange
Arbei kaaskoek resep
bestanddele:
1 koppie cracker koekie krummels
3 eetlepels botter , gesmelt...
3 eetlepels suiker
2 houertjies roomkaas , versag
1/2 koppie suiker
1 eetlepel suurlemoensap
1 teelepel gerasperde suurlemoenskil
1 koppie suurroom
3 eiers
1 eetlepels maïzena
1 houertjies aarbeie en stroop.
1 bakkie vars aarbeie, gesny
Aanwysings
1. Verhit die oond tot 165 grade C
2 . Meng cracker krummels , botter en suiker saam. Druk stewig in bodem van ‘n koek pan
3 . Bak 10 minute , verwyder uit die oond en hou eenkant.
4 . Verander oondtemperatuur tot 180 grade C.
5 . Klits 1/2 koppie suiker , room kaas, suurlemoensap en suurlemoenskil met 'n elektriese menger op medium spoed totdat dit goed gemeng is.
6 . Voeg suurroom en meng goed . Voeg eiers by, 1 op 'n slag , meng op 'n lae spoed na elke eier bygevoeg net tot gemeng . Giet in kors.
7 . Bak 50 minute of tot gaar . Koel af .
8 . Dreineer aarbeie, behou vloeistof. Voeg aarbei stroop in 'n medium kastrol, voeg genoeg water by in om 1/2 koppie vloeistof te verkry , meng die mielieblom dan in , meng goed .
9 . Bring tot kookpunt oor medium hitte, roer aanhoudend. Kook 1 minuut. Koel af en roer dan die aarbeie in, skep op kaaskoek en versprei eweredig oor afgekoelde kaaskoek .
Top kaaskoek met gesnyde aarbeie. Plaas in die yskas vir minstens 4 uur voor bediening.
Arbei kaaskoek resep
bestanddele:
1 koppie cracker koekie krummels
3 eetlepels botter , gesmelt...
3 eetlepels suiker
2 houertjies roomkaas , versag
1/2 koppie suiker
1 eetlepel suurlemoensap
1 teelepel gerasperde suurlemoenskil
1 koppie suurroom
3 eiers
1 eetlepels maïzena
1 houertjies aarbeie en stroop.
1 bakkie vars aarbeie, gesny
Aanwysings
1. Verhit die oond tot 165 grade C
2 . Meng cracker krummels , botter en suiker saam. Druk stewig in bodem van ‘n koek pan
3 . Bak 10 minute , verwyder uit die oond en hou eenkant.
4 . Verander oondtemperatuur tot 180 grade C.
5 . Klits 1/2 koppie suiker , room kaas, suurlemoensap en suurlemoenskil met 'n elektriese menger op medium spoed totdat dit goed gemeng is.
6 . Voeg suurroom en meng goed . Voeg eiers by, 1 op 'n slag , meng op 'n lae spoed na elke eier bygevoeg net tot gemeng . Giet in kors.
7 . Bak 50 minute of tot gaar . Koel af .
8 . Dreineer aarbeie, behou vloeistof. Voeg aarbei stroop in 'n medium kastrol, voeg genoeg water by in om 1/2 koppie vloeistof te verkry , meng die mielieblom dan in , meng goed .
9 . Bring tot kookpunt oor medium hitte, roer aanhoudend. Kook 1 minuut. Koel af en roer dan die aarbeie in, skep op kaaskoek en versprei eweredig oor afgekoelde kaaskoek .
Top kaaskoek met gesnyde aarbeie. Plaas in die yskas vir minstens 4 uur voor bediening.
bestanddele:
1 koppie cracker koekie krummels
3 eetlepels botter , gesmelt...
3 eetlepels suiker
2 houertjies roomkaas , versag
1/2 koppie suiker
1 eetlepel suurlemoensap
1 teelepel gerasperde suurlemoenskil
1 koppie suurroom
3 eiers
1 eetlepels maïzena
1 houertjies aarbeie en stroop.
1 bakkie vars aarbeie, gesny
Aanwysings
1. Verhit die oond tot 165 grade C
2 . Meng cracker krummels , botter en suiker saam. Druk stewig in bodem van ‘n koek pan
3 . Bak 10 minute , verwyder uit die oond en hou eenkant.
4 . Verander oondtemperatuur tot 180 grade C.
5 . Klits 1/2 koppie suiker , room kaas, suurlemoensap en suurlemoenskil met 'n elektriese menger op medium spoed totdat dit goed gemeng is.
6 . Voeg suurroom en meng goed . Voeg eiers by, 1 op 'n slag , meng op 'n lae spoed na elke eier bygevoeg net tot gemeng . Giet in kors.
7 . Bak 50 minute of tot gaar . Koel af .
8 . Dreineer aarbeie, behou vloeistof. Voeg aarbei stroop in 'n medium kastrol, voeg genoeg water by in om 1/2 koppie vloeistof te verkry , meng die mielieblom dan in , meng goed .
9 . Bring tot kookpunt oor medium hitte, roer aanhoudend. Kook 1 minuut. Koel af en roer dan die aarbeie in, skep op kaaskoek en versprei eweredig oor afgekoelde kaaskoek .
Top kaaskoek met gesnyde aarbeie. Plaas in die yskas vir minstens 4 uur voor bediening.