Wednesday, 23 October 2013
GRIEKSE RYS
GRIEKSE RYS
JY BENODIG
2 ¼ koppie bruinrys
4 eetlepels druiwepitolie
100g langblaarslaai (‘cos lettuce’)
1 ui, in skywe gesny
1 rooi soetrissie, fyngekap
100g gerookte wors (chipolata of chorizo), in skyfies gesny
¾ koppie vars tuinertjies
4 koppies hoender- of groenteaftreksel
1 koppie droë witwyn
1 koppie water
METODE
Verhit olie in groot kastrol. Roerbraai uie en soetrissie vir 2 minute. Roer gerookte wors by. Voeg rys by en roer totdat alle vloeistof geabsorbeer is. Voeg aftreksel en wyn by en laat prut totdat rys gaar is (voeg water by indien nodig). Roer slaai en ertjies by. Verwyder van hitte, proe en geur met sout en peper indien nodig.