Friday, 14 October 2011

GEMMERKOEKIES




















(Vir grootmaat, x4)

185 g margarien                         
250 ml gouestroop
5 k meel  
                                     
20 ml koeksoda
20 ml kremetart                           
50 ml fyn gemmer
5 ml sout                                      
3 eiers
625 bruin suiker

Smelt botter en stroop in groot kastrol en laat afkoel tot lou.  Sif meel, koeksoda, kremetart, gemmer en sout saam.  Voeg eiers by stroopmengsel en roer tot alles gemeng is.  Gooi suiker bo-oor en roer net tot mengsel nat is, maar suiker nie gesmelt is nie.  Gooi oor gesifte bestanddele en meng.  Bedek deeg en laat dit sowat 2 ure lank rus.   Rol balletjies en plaas 2 cm van mekaar op gesmeerde bakplate.  Druk effens plat met ‘n vurk.  Bak 10-15min by 180ºC.


Lewer 1,8kg.