Sunday 18 November 2012

Eggs Benedict




Lourens de Lange
Nog 'n ontbyt idee

BESTANDDELE
8 stukke spek
2 eetlepels gekapte pietersielie vir garnering
4 eiers
2 teelepels wit of rys asyn
2 Engels muffins
Botter
Blender Hollandaise

10 eetlepel ongesoute botter
3 eiergele
1 eetlepel suurlemoensap
1/2 teelepel sout
Dash van cayenne of tabasco
METODE
1 Begin met die spek. Verhit 'n groot pan oor medium-lae hitte. Voeg die repies spek of die skywe van die Kanadese spek. Stadig braai, draai af en toe, totdat die spek bruin aan albei kante, en indien die gebruik strook spek, baie van die vet gelewer word (ongeveer 10 minute). Gebruik tang of 'n vurk om die spek te verwyder uit die pan, wat op 'n papierhanddoek die oortollige vet te absorbeer. Gooi nie die spek vet links in die pan in die drein gooi! Óf stukkie geneem het, dit met papier handdoeke wanneer dit 'n bietjie afgekoel het, of gooi dit in 'n pot later gebruik te word (sien die lewering van spek vet).

2 Terwyl die spek kook, bring 'n groot kastrol twee-derdes gevul met water tot kookpunt en voeg dan die asyn. Bring die water tot kookpunt, verlaag die hitte tot 'n kaal prut.

3 Maak die blender hollandaise. Blender hollandaise te maak, smelt 10 eetlepel ongesoute botter. Sit 3 eiergele, 'n eetlepel suurlemoensap, 1/2 teelepel sout in 'n blender, versnit op medium tot medium hoë spoed vir 20-30 sekondes, totdat die eiers ligter in kleur. Draai blender af na die laagste stelling, dribbel in die warm gesmelte botter stadig, terwyl hy voortgaan om te meng. Proe vir sout en suur en voeg meer sout of suurlemoensap om dit te taste.Transfer na 'n houer wat jy kan gebruik vir die giet en sit dit op 'n warm - maar nie warm plek op of naby die stovetop.

4 Posjeer die eiers. Hier is 'n maklike metode om die stropery van eiers. Wese, werk een eier op 'n tyd wat jy kraak 'n eier in 'n klein bakkie en glip dit in die skaars pruttende water. Sodra dit begin stol, kan jy glip in 'n ander eier, totdat jy al vier kook. Draai die hitte af, bedek die pan en laat sit vir 4 minute. (Onthou watter eier het in die eerste, jy sal wil hê om dit te neem uit die eerste.) Wanneer die tyd kom om die eiers te verwyder, lig versigtig uit met 'n gaatjieslepel. Let daarop dat die tydsberekening is 'n bietjie veranderlike op die eiers, afhangende van die grootte van jou pan, hoeveel water, hoeveel eiers, en hoe loperig jy hou van hulle. Jy kan 'n bietjie te eksperimenteer met jou set-up om uit te vind wat jy nodig het om te doen om die eiers te kry presies die manier waarop jy wil hulle.

5 Sodra al die eiers is in die stropery water, begin die rooster van jou Engelse muffins. As jy nie kan al die muffins geroosterde teen die tyd dat die eiers is gereed kry, versigtig verwyder die eiers van die stropery water en sit in 'n bak.

6 om te vergader die eiers Benedictus, botter een kant van 'n Engelse muffin. Top met twee snye spek of 1 sny van die Kanadese spek. Jy kan die spek trim die muffin te pas as jy wil. Sit 'n hardgekookte eier op die top van die spek, dan gooi 'n bietjie hollandaise oor. Sprinkel pietersielie oor dit alles en sit dadelik voor.
Opbrengs: Maak 4 one-eier one-muffin porsies van eiers Benedictus