Tuesday, 4 July 2017

REËNBOOG-PLAATKOEKIES



REËNBOOG-PLAATKOEKIES
6 porsies

4 x 250 ml (4 k) meel
375 ml (1½ k) korrelsuiker...
30 ml (2 e) bakpoeier
6 eiers
500 ml (2 k) melk
60 ml (4 e) botter, gesmelt
rooi, groen, blou en geel voedselkleursel
olie vir braai

1 Meng al die bestanddele behalwe die olie saam.

2 Verdeel die mengsel tussen 5 klein bakkies en kleur die inhoud van elke bakkie ’n ander kleur: rooi, groen, blou, pers (rooi en blou gemeng) en geel.

3 Smeer ’n swaarboompan en verhit oor medium hitte. 4 Plaas teelepels vol beslag in die pan en braai tot borreltjies in die middel vorm. Draai die plaatkoekie om en braai die ander kant tot goudbruin. 5 Verwyder van die hitte en laat afkoel voor dit in ’n lugdigte houer gebêre word. Wenk As jy die plaatkoekies eers laat afkoel, sal dit nie pap word nie.
 
 

No comments:

Post a Comment