Wednesday 12 July 2017

Maaskaastert sonder skuldgevoel


Maaskaastert sonder skuldgevoel
genoeg vir 6
• 500 ml gladde maaskaas
• 250 ml suikervrye laevet-aarbeijogurt
• 100 g (125 ml) xylitol-versoeter
• sap en gerasperde skil van 2 suurlemoene
• 15 ml gelatien
• 30 ml water
• 1 x 200 g-pak suikervrye wafelkoekies
• 125 g bevrore frambose
Klits maaskaas, jogurt en xylitol saam tot glad en tot xylitol opgelos is. Voeg suurlemoensap en -skil by en meng deur. Meng gelatien met water en laat staan 5 minute. Verhit vir 20 sekondes in mikrogolf en roer tot gelatien gesmelt is. Gebruik skerp mes en halveer wafelkoekies in die lengte al langs die vulsel af om twee dunner wafelkoekies van elkeen te maak. Voer ’n driehoekbroodpan van 20 cm uit met kleefplastiek. Bedek sye met halwe wafelkoekies. Voeg gesmelte gelatien by maaskaasmengsel en meng deur. Vou frambose in en gooi in pan. Pak oorblywende koekies bo-op vulsel en plaas in yskas vir 4-6 uur of oornag tot gestol. Keer uit op opdienbord en haal kleefplastiek af. Sit voor.

(Sarie)