Wednesday, 26 July 2017

AARTAPPEL SUURDEEG PLANTJIE



Huiskos se


AARTAPPEL SUURDEEG PLANTJIE

2 Koppies Lou Water, 1 Groot ongeskulde aartappels, in 8 blokkies gesny, 3 teelepels suiker, 1 Koppie Koekmeel, 1/2 teelepel Sout
Plaas die aartappels, suiker en sout in die lou water. Strooi die 1 koppie meel liggies oor. Roer die 2 keer. Sit dit in houer wat 2 keer die volume van die beslag kan neem. Sit doekie oor, sit in plastieksak, en vou die houer toe in kombers.... Laat dit oornag staan. Die volgende oggend kan 1/2 koppie uitskep om brood mee te bak. Sit die res in glasfles in die yskas , kan dit tot 3 weke lank so hou. Hierdie plantjie kan gebruik word vir enige suurdeegbeslag. As die vloeistof klaar is, kan net weer die helfte van die water, suiker, sout en meel byvoeg.

No comments:

Post a Comment