Thursday 22 June 2017

Doughnutvetkoek



Doughnutvetkoek
genoeg vir 6

• koekmeel vir uitrol
• 500 g-sakkie winkeldeeg...
• sonneblomolie vir diepbraai
• 100 ml appelkooskonfyt
• 200 g cheddarkaas, gerasper

Sprinkel bietjie koekmeel op werkvlak en druk deeg plat met vingerpunte tot sowat 1,5 cm dik. Sny 6 sirkels uit met ronde koekiedrukker van 10 cm. Gebruik kleiner ronde drukker van 2 cm en sny gaatjie in elke groot sirkel. Plaas deegsirkels op houtplank wat met nog meel besprinkel is en laat rys op warm plek tot dubbel in volume, sowat 20 minute. Terwyl deeg rys, verhit olie tot medium-warm – as dit te warm is, sal die vetkoek brand voor dit deurgaar is. Diepbraai gerysde deegsirkels 8 – 10 minute of tot goudbruin en bros. Dreineer op kombuispapier. Sny middeldeur en smeer konfyt op een helfte. Sprinkel kaas oor en plaas ander helfte van vetkoek bo-op. Sit voor.