Tuesday 7 March 2017

Melktert met smeerkors



Melktert met smeerkors
Kors :
1 ekstra groot eiers
125 ml botter / margarien...
25 ml suiker
2 ml vanielje geursel
125 ml koekmeelblom

7 ml bakpoeier
knippie sout
Skei die eier, verroom die botter / margarien, suiker, vanielje en eiergeel saam. Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam bo-oor en meng. Klits die eierwit tot styf en vou by mengsel in. Smeer die mengsel op die boom en kante van `n tertbord met `n volume van 3 liter of drie foelie tertbakkies.
Vulsel:
125 ml koekmeelblom
125 ml mielieblom (Maizena)
Knippie sout
1,5 liter melk
5 ekstragroot eiers
160 – 180 ml suiker (na smaak)
15 ml botter / margarien
5 ml vanielje geursel
Kaneel
Metode:
Meng die koekmeel, mielieblom (Maizena), en sout met `n bietjie van die melk, skei die eiers en voeg die eiergele by die meelmengsel. Verhit die res van die melk tot kookpunt en voeg die suiker en botter / margarien by. Roer `n bietjie van die warm melkmengsel by die eiermengsel en roer dit dan by die res van die melkmengsel. Roer die vulsel oor matige hitte totdat dit kook en gaar is. Haal van die stoof af en roer die vanielje by. Klits die eierwitte tot styf en vou in die melkpap in. Giet die vulsel in die rou kors/e en sif `n bietjie kaneel bo-op. Bak die tert/e 30 – 40 minute by 180°C tot goudbruin. Laat dit `n rukkie staan voor dit gesny word.