Thursday 28 July 2016

pilchard pie




Petro van Genderen
Hier is die resep vir pilchard pie ( ek het kleintjies gemaak in plek van een groot tert )
120 ml butter
140 g cake flour
1 X 425 g can pilchards in tomato sauce
1 medium onion , chopped...
5 ml mustard powder
5 ml fish spice
15 ml lemon juice
30 ml mayonnaise
2 large eggs
125 ml cheddar cheese , grated
125 ml cream or milk

CRUST : Melt butter , then mix in flour . Press into a greased 22 cm - diameter pie dish . Bake blind in a preheated oven for 10 minutes . Remove from the oven and set aside .

FILLING : Mash fish and mix with onion , mustard , spice , juice , mayonnaise and 1 egg . Spoon into pie crust and top with grated cheese . Mix cream or milk with remaining egg and pour over the filling . Bake in preheated oven for 30 minutes , or until set .
OVER TEMPERATURE 200 C

Ek het die snoektert kors gebruik om my tertjies te maak .

Tert kors :
225 ml koekmeel blom
125 g botter , in blokkies gesny
125 g cheddar kaas , gerasper
1 ml rooipeper

Plaas die meel en botter in n voedselverwerker en meng deur totdat die mengsel soos droe broodkrummels lyk . Voeg die kaas en rooipeper by en meng verder om n deeg te vorm . Druk deeg met handpalms eweredig in n gesmeerde 24 cm tert bak uit en plaas vir minstens 30 minute in yskas . Voorverhit oond tot 180 C