Wilandi se filo-melktert
Wilandi het tydens ’n episode van Koekedoor heerlike filo-melktert voorgesit. Kry dié Koekedoor se resep hier.
|
Bestanddele
Kaneelstroop:
- 3/4 k bruinsuiker
- 60 ml suiker
- 2.5 ml kaneel
Geroosterde neute:
- 100 g amandelvlokkies
Instruksies
Vir die melktert:
- Maak die melkpap en verkoel in spuitsak. Spuit een laag op koekbasis met groot ronde punt en laat stol. Herhaal drie keer.
- Verbruin botter deur in pot te plaas. Verhit totdat die soliede vorms afsak en die boonste vloeistof deursigtig en karamelkleur is, maar nog nie donker is nie – gooi deur sif en gebruik om filo te smeer.
- Neem een vel filo en verf met botter, plaas tweede vel op en verf weer.
- Neem 27 cm koekbasis (of enige sirkel met dié deursnit) en gebruik as gids om sirkels te sny.
- Sny die vol sirkels uit soos moontlik en half waar die vol sirkel nie in die vel inpas nie.
- Gebruik ’n sirkel met ’n deursnit van sowat 10 cm en sny sirkels uit die middle van die ander sirkels.
- Gebruik die sirkels om ’n laag frille te vorm op ‘n silpat.
- Bak vir omtrent ses minute terwyl jy die smeer en snyproses herhaal.
- Verwyder van oond en pak tweede laag. Bak vir ’n verdere ses minute en herhaal ses keer.
- Na die sesde keer, laat in die oond bak tot goudbruin – sowat 15 minute. Hou dop sodat dit nie brand nie.
- Laat op afkoelrak afkoel.
- Wanneer melkpap gestol is, plaas filo-frille versigtig op en bestrooi liggies met kaneel.
Vir die geroosterde neute:
- Voorverhit oond teen 200˚C. Rooster neute in oondpan vir sowat sewe minute. Rond koek se voete af met die neute.
Vir die stroop:
- Smelt die suiker in die water sonder dat dit kook.
- Bring tot kookpunt en laat effens verdik.
- Voeg kaneel by en meng deur die pot om die hitte te swaai en die kaneel so te versprei.
- Bedien saam met melktert.