Thursday 28 April 2016

Patatbrood



Patatbrood
400 g (715 ml) witbroodmeel
7 ml strooisuiker
350 g rou patats...
50 g (50 ml) botter
5 ml sout

20 g kitssuurdeeg
100 ml melk
2 eiers
15 ml botter
Sif die meel in ’n groot mengbak en voeg die suiker by. Skil die patats en kook tot sag. Dreineer hulle en druk heeltemal fyn. Jy kan dit deur ’n sif druk om dit behoorlik glad te maak. Voeg die 50 g botter by en meng goed. Meng die sout en suurdeeg met die gesifte meel en suiker. Voeg die fyn patats by die meelmengsel en meng goed. Klits die melk en eiers saam en voeg dit geleidelik by die patatmengsel tot ’n lekker stywe deeg wat geknie kan word. Knie vir so 10 minute op ’n meelbestrooide oppervlak. Sit in ’n bak en maak toe met kleefplastiek. Laat rys tot amper dubbel die grootte. Knie die deeg af en vorm ’n lang wors. Sny dit in 6 stukke en vorm balletjies. Pak hulle in ’n gesmeerde koekpan (12 cm in deursnee). Maak toe met ’n afdroogdoek en laat tot dubbel die grootte rys. Verhit jou oond tot 180 °C. Smelt die 15 ml botter en verf die brood bo-op daarmee. Bak vir 45 minute tot ’n uur. Toets die brood met ’n dun pennetjie om seker te maak dis gaar.
Sarie