Wednesday, 2 December 2015

Laaste-minuut-vrugtekoek



Laaste-minuut-vrugtekoek

Bestanddele
  • 1 sjokoladekoekmengsel
  • 250 ml gemmer-brandewyn
  • 5 ml naeltjies
  • 5 ml neutmuskaat
  • 10 ml kaneel
  • 2 ml gemmer
  • 100 g neute (van jou keuse), gekap
  • 100 g glanskersies, gekap
  • 100 g bosbessies (cranberries)
Sous
  • 125 ml kookwater
  • 60 ml strooisuiker
  • 125 ml gemmer-brandewyn
Meng sjokoladekoekmengsel soos op verpakking aangedui. Vervang 250 ml vloeistof (soos op verpakking aangedui) met die gemmer-brandewyn. Meng goed. Voeg nou speserye, neute en vrugte by. Vir individuele klein koekies, bak 15 – 20 minute. Vir ’n groot koek, bak 35 – 40 minute.
Laat koek afkoel en bêre oornag in ’n lugdigte houer.
Vir die sous, meng alle bestanddele saam en roer tot suiker opgelos is. Gooi die sous die volgende oggend oor die koek om te verseker dat dit klam bly.
Sif versiersuiker oor koek net voordat jy dit voorsit.