Volkoring-Sodabrood
1 ronde broodjie van sowat 15 cm in deursnee170 g (280 ml) volkoringmeel (nutty wheat)
170 g (300 ml ) koekmeel
2,5 ml sout
2,5 ml koeksoda
290 ml karringmelk
Verhit oond tot 200 °C. Plaas volkoringmeel, koekmeel, sout
en koeksoda in ’n mengbak. Maak ’n holte in middel en voeg die karringmelk by.
Meng goed met ’n houtlepel tot deeg vorm. Voeg nog ’n bietjie melk by as dit te
droog lyk. Knie die deeg effens saam op ’n meelbestrooide oppervlak en vorm ’n
ronde brood. Plaas op ’n gesmeerde bakplaat. Sny ’n kruis bo-op met ’n skerp
mes. Plaas in oond en bak 30 minute. Klop die brood bo-op en as dit hol klink,
weet jy dis gaar. Haal uit en sit warm of koud voor saam met cheddarkaas,
piccalilli en lekker klam beesbiltong.