Wednesday, 11 November 2015

SUURLEMOEN EN ROOIBOS ICED TEA




SUURLEMOEN EN ROOIBOS ICED TEA

4 rooibos tea bags
1 Litres boiling wader
60ml sugar...
50ml lemon juice
1 Litres fruit juice (breakfast punch, mango juice or orange juice), chilled
1 Litres lemonade, chilled
ice cubes
fresh mint leaves and thin slices of lemon

Method

Place the tea bags and boiling water in a large jug and allow to draw for 10 minutes. Remove tea bags and stir in sugar until dissolved. Add lemon juice. Allow tea to cool. Add juice to cooled tea and refrigerate to chill. Add lemonade just before serving and stir. Add ice cubes, a mint leaf and a lemon slice to each glass and pour over punch.

YSTEE:
3 rooibostee sakkies 1 liter kookwater
30-45ml heuning 60ml suurlemoensap
ysblokkies suurlemoenskyfies
Laat trek teesakkies ongeveer 5 minute in water. Verwyder en laat tee effens afkoel tot louwarm. Voeg heuning by en roer tot opgelos. Voeg suurlemoensap by en verkoel tot yskoud. Sit voor op ys met ekstra suurlemoenskyfies.

ROOIBOSTEE PONS
(Hierdie resep rek die koeldrank en dit is ook baie gesond!)
1 liter koue rooibostee
1 liter vrugtesap
1 liter Sprite (of ander gaskoeldrank van jou keuse)
1 klein blikkie vrugte (opsioneel – soos gemengde vrugte of pynappelstukke)
Meng saam en bedien met ys.
(Gaskoeldrank kan uitgelaat word en rooibostee vermeerder word)

ROOIBOS ICE TEA
1 lt sterk rooibos tee afgekoel
1 sakkie aanmaak koeldrank geur van keuse. Oros maak dit en amilo.
Te koop by enige supermark.
Jy kan ook vars vrugte ingooi met opdiening vir extra geur.


 ROOIBOS TEE ICE TEA

8 Liter water
10 Rooibos tee sakkies
1/2 bottel halls grandadella stroop

Kook Water en tee laat dit lekker trek
Haal af van stoof en voeg stroop by.
Roer goed deur.
Laat af koel en plaas in bottels en bere in yskas baie lekker vir warm dae

No comments:

Post a Comment